FER partner na projektu: Potpisan važan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt upravljanja službenom dokumentacijom RH

Foto: Središnji državni portal/Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva

U prostorijama SDURDD-a, danas je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske”. Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partner na projektu uz nositelja projekta (Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva) je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Laboratorij za analizu teksta i inženjerstvo znanja. Vrijednost projekta je 12.856.124,93 kuna koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda kroz izravnu dodjelu sredstava u okviru prioritetne osi 4. “Dobro upravljanje” Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020., a projekt će trajati 36 mjeseci.

“Integralni sustav za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske omogućit će potpunu digitalizaciju svih papirnatih sadržaja prikupljenih na jednome mjestu, automatizirano ažuriranje svih službenih dokumenata RH, učinkovitije prikupljanje i obradu dokumenata Vlade RH i službene dokumentacije tijela javne vlasti sukladno standardima, bolju transparentnost rada tijela javne vlasti, smanjit će troškove i povećati broj korisnika kojima su podaci dostupni, pružit će veće mogućnosti informiranosti svim građanima pod jednakim uvjetima i nepristrano, i postati digitalno središnje mjesto koje na standardizirani način prikuplja i objavljuje službenu dokumentaciju”, rekao je državni tajnik Bernard Gršić.

Ministar Marko Pavić rekao je da je “ovaj projekt samo prvi korak u specifičnom cilju povećanja djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima unutar kojeg imamo preko 670 milijuna kuna raspoloživih sredstava”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Time ćemo kroz ovaj projekt ulagati u edukaciju i osposobljavanje više od 800 službenika državne i javne uprave”, rekao je Pavić.

Državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Mislav Grgić nazočili su potpisivanju Ugovora.

“U suradnji s RDD-om (Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva) započinjemo s prvim hrvatskim IT-projektom financiranim iz Europskog socijalnog fonda: “Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske”. Ukupna vrijednost projekta je 12,8 milijuna kuna, a iznos predviđen za FER je 3,4 milijuna kuna. U okviru ovog trogodišnjeg projekta zaposlit ćemo šest osoba”, komentirao je dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom će se omogućiti korisnicima viša razina dostupnosti svih informacija na jednome mjestu i na lagan i brz način pretraživanja kroz tražilicu Cadial – jedinu tražilicu koja je prilagođena oblicima hrvatskoga jezika.

Građani, udruge civilnog društva i drugi pravni subjekti mogu se detaljno upoznati s radom tijela javne vlasti i utjecati na donošenje, odnosno korekciju javnih politika i društva u cjelini.

Time će se omogućiti dodatna edukacija i osposobljavanje državnih i javnih službenika za kvalitetniji rad u pružanju javnih usluga vezanim za informiranje građana i ponovnu uporabu informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o projektu možete pogledati u prezentaciji Projekt “Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Središnji državni portal

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.