(FOTO) Hrvatska protiv Francuske lovi tri razlike, Švedska ‘razbila’ nemoćnu Bjelorusiju

Foto: fah

U susretima 3. kola skupine 1 drugog kruga Europskog prvenstva u ponedjeljak su u Zagrebu rukometaši Francuske i Švedske ostvarili očekivane pobjede protiv Srbije, odnosno Bjelorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je pobijedila Bjelorusiju sa 29-20 (16-11), rutinski odradivši posao koji se je od nje očekivao. Kod Šveđana najefikasniji su bili Hampus Wanne i Albin Lagergren sa po 4 gola, dok su kod Bjelorusije prednjačili Uladzislau Kuleš i Artsem Karalek, koji su također zabili po 4 pogotka

Prethodno je Francuska uvjerljivo svladala Srbiju sa 39-30 (19-12). Srbija je držala priključak do 20. minute prvog poluvremena, a onda je posustala i Francuzi su otišli na odmor sa sedam golova prednosti (19-12). U nastavku to je bilo rutinsko odrađivanje posla od strane svjetskih prvaka.

Kod Francuske najbolji strijelci bili su Luka Karabatić, koji uglavnom igra samo obranu, te Raphael Caucheteux, koji rijetko dobija priliku zaigrati. Obojica su zabili po 7 golova. U redovima Srbije Nemanja Zelenović postigao je 7, a Petar Nenadić 6 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja drugog kruga Francuska ima maksimalnih 8 bodova i pobjede protiv Norveške (32-31) i Švedske (23-17), te je praktično osigurala plasman u polufinale. U srijedu u zadnjem kolu Francuska igra protiv Hrvatske. Jedini krug u kojem Francuska može biti sa još dvije reprezentacije sa istim brojem bodova je onaj sa Švedskom i Hrvatskom, ali tada bi Francuzi morali izgubiti od Hrvatske sa devet ili više golova razlike.

Hrvatska i Švedska imaju po 6 bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv nas (35-31). Norveška ima 4 boda, a Srbija i Bjelorusija 0.

U posljednjem kolu skupine 1 u srijedu se sastaju Srbija – Bjelorusija (16.00 sati), Švedska – Norveška (18.15), te Hrvatska – Francuska (20.30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalu, koje je na programu u petak.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.