Poznati novinar i kolumnist Ivica Šola volontira za Narod odlučuje!

Odijek, foto: narod.hr

Iz Osijeka nam je stigla fotografija novinara i kolumnista Ivice Šole kako volontira na štandu inicijative “Narod odlučuje” prikupljajući potpise za bolji i pravedniji izborni sustav.

> Ivica Šola: Zašto sam potpisao inicijativu ‘Narod odlučuje’

“Važeći izborni zakon u kojem šefovi stranaka, od Plenkovića do Bernardića, odlučuju o poretku na listi i ucjenjuju neposlušne da ih neće staviti na listu ako se ne uprknu, generira klijentelizam, korupciju, uhljebljivanja, a od demokracije čini farsu, svodi je na ispitivanje javnog mnijenja koje Plenkovići i Bernardići provode svake četiri godine.
I onda prevare narod i svoje birače, kao aktualna transrodna koalicija HDZ – HNS” – napisao je Ivica Šola u svojoj posljednjoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju objašnjavajući zašto je potpisao ovu referendumsku inicijativu te ističe:

“Što se tiče referendumskog prijedloga kako manjine ne bi mogle odlučivati o vlasti, prigovara se o diskriminaciji. U redu, onda cijela napredna Europa, na koju se inače “mainstream” uprkature pozivaju, diskriminira manjine, jer one nigdje u EU-u ne odlučuju o vlasti, a cijela Europa ima osam zagarantiranih mjesta manjinama, kao i mala Hrvatska.”

Potrebno još mnogo potpisa – javite se i vi za volontiranje!

Na današnjoj konferenciji za medije Inicijativa je objavila kako je do nedjelje prikupljeno 205 tisuća potpisa, od 374 740, koliko ih je potrebno prikupiti do kraja ovog tjedna, točnije do nedjelje, 27. svibnja.

Koordinator Zvonimir Troskot pozvao je građane da “potpišu za pravedniju Hrvatsku i da prepoznaju važnost ove situacije za hrvatsku povijest, te odvoje svoje vrijeme i velikodušno ga ulože volontirajući za spas demokracije u Hrvatskoj.”

Za volontiranje za prikupljanje potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava možete se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/5JiXK3aQVQ0OPfXP2.

Lokacije štandova za potpis:

https://narododlucuje.hr/lokacije/

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr