Preminuo Josip Kregar, sveučilišni profesor i pravnik

Foto: Fah

Preminuo je Josip Kregar, nekadašnji dekan Pravnog fakulteta i bivši saborski zastupnik.

Preminuo je u dobi od 67 godina.

Josip Kregar, rođen je 1. siječnja 1953. godine u Ogulinu. Osnovnu školu završio je u Novom Vinodolskom, a gimnaziju u Šibeniku.

Diplomirao je 1976. na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a u dva je mandata od 2005. do 2009. godine obnašao dužnost dekana te je bio član Rektorskog kolegija. Od 1998. do 2002. bio je na čelu udruge Transparency International Hrvatska.

U Sabor je ušao 2011. godine, kao nezavisni zastupnik izabran s koalicijske liste SDP-a. Tijekom mandata prešao je u stranku Ive Josipovića Naprijed Hrvatska.

Tijekom mandata bio je predsjednik Odbora za pravosuđe, član Odbora za zakonodavstvo i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Bavio se problemima lokalne uprave i samouprave, korupcije, sukoba interesa i ljudskih prava.

Autor je i koautor u više od stotinu objavljenih radova. Autor je i prijedloga većeg broja zakona, nacionalnog programa suzbijanja korupcije (2001. i 2006. godine) te strategije reforme javne uprave (2002. godine).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr