Pročelnica Jozić: ‘Dugovi u zagrebačkom proračunu lako se riješe, ne bih radila dramu’

Foto: Snimka zaslona

Pročelnica za gospodarstvo, Mirka Jozić najavila je svoj odlazak iz Grada, a u razgovoru za RTL komentirala je prozivke novog gradonačelnika.

Kako tumačite da još niste dobili poziv na sastanak s novim gradonačelnikom i što od tog sastanka očekujete?

Pa dobro, trebamo shvatiti da novi gradonačelnik treba sagledati situaciju, upoznati se s osnovnim stvarima. Napravio je primopredaju, treba pogledati malo i tu dokumentaciju, vjerujem da ćemo ovaj tjedan i mi pročelnici doći na red.

Od prošlog tjedna se govori da je financijska situacija loša. Danas je gradonačelnik konkretno rekao da je to zbog tri godine neodgovornog upravljanja gradom. Kako to komentirate?

Ja se s tim, naravno, apsolutno ne slažem. Financijska situacija u jednom gradu vam ovisi o kvaliteti usluge koju želite pružiti, o visini cijene tih usluga i o visini prihoda. On može tu situaciju popraviti za par mjeseci, ako će podići cijene ili pružati nižu kvalitetu usluge nego što smo mi dosad radili, onda može vrlo brzo na računu imati sto milijuna kuna rezerve, ako je to to što se želi postići.

Hoćete li vi gradonačelniku na tom sastanku sugerirati kako da se dalje upravlja financijama?

Ako me bude pitao, ja ću mu reći, ali mu nemam namjeru sama dijeliti savjete. Ovo što su se skupili neki dugovi u gradskom proračunu prema dobavljačima, te obveze se zaista jako lako riješe, ja od toga ne bih radila dramu nego bih sjela i riješila to za sedam dana.

Prema ovome što govorite, nema potrebe da, recimo, ZET-ova polusatna karta od četiri kune poskupljuje?

To sve ovisi kakvu će tko politiku raditi prema javnom prijevozu. Ako netko želi imati raspoloživ i dostupan javni prijevoz, onda mora imati i nisku cijenu. Mi svakako želimo da se svakom više isplati ići autobusom ili tramvajem i mislimo da bi na tome trebala ustrajati i buduća gradska uprava.

Što je s ostalih 26 pročelnika? Mislite li im sugerirati da naprave takav častan uzmak kao vi?

Nemam namjeru nikom ništa sugerirati, svi mi imamo svoje živote i poglede na stvari, osobno imam puno radnog iskustva, osjećam se jako spremnom za raditi bilo koji posao, hoću li raditi nešto samostalno ili se zaposliti u nekoj firmi, tako je nebitno.

Znači, možemo zaključiti da idete u privatni sektor?

Idem, da.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr