Pupovac zbog komemoracije u Jasenovcu napao vodstvo države: ‘Znamo zbog čega ih neće biti tamo’

Foto: Fah

Čelnik SDSS-a i HDZ-ov koalicijski partner, Milorad Pupovac na svom se Facebook profilu osvrnuo na sutrašnju komemoraciju u Jasenovcu, navodeći da je to “četvrta po redu bez predstavnika države. Znamo zbog čega.”

Pupovac: Neprihvatljivo da se za Jasenovac godišnje izdvaja samo dva milijuna kuna, a za Vukovar 40!

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Sutra je komemoracija u Jasenovcu, koju organiziraju Romi, Srbi, Židovi i antifašisti. Četvrta po redu bez predstavnika države. Znamo zbog čega. Znamo da će doći mnogi pojedinci, institucije i organizacije, uključujući i stranačke. Svi su dobrodošli da na primjeren dostojanstven način sudjeluju u ovom za narode žrtava i za Hrvatsku važnom događaju. Nadamo se da nitko neće slijedi medijsku objavu SDP u kojoj uz najavu dolaska njegova predsjednika s delegacijom ističu i kandidate za predstojeće evropske izbore. Molimo sve da imaju na umu da oni kojih se sjećamo nisu imali mogućnost izbora, ne samo između stranaka već ni između života i smrti.

Pupovac je već prijetio da će izaći iz koalicije, a RTL navodi da je ostao “kako bi iz te pozicije ispravio nepravdu”.

Prof. dr. sc. Matko Marušić: Milorad Pupovac u Saboru namjerno polupao lončiće

Podsjetimo, početkom ožujka Pupovac je u nekoliko izjava za medije naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije, isprovociran spaljivanjem krnje s njegovim likom na fašniku, a istu je prozvao govorom mržnje.

Pupovac: ‘Spaljivanje krnje s mojim likom, to je govor mržnje’

(VIDEO) Marija Selak: ‘Pupovac je javna osoba i zbog političkog angažmana može biti kritiziran, ne može se to dovoditi u kontekst nasilja prema Srbima’

“Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje”, izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

“To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati”, rekao je Pupovac. Nakon velikih najava, odgodio je izlazak.

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) angažirala se i oko izbora za Europski parlament te predala u utorak Državnom izbornom povjerenstvu listu kandidata, a nositelj liste i predsjednik stranke Milorad Pupovac poručio je da im je ambicija Europa bez opasnog nacionalizma.

“Dr. Dejan Jović, profesor na fakultetima političkih znanosti u Beogradu i Zagrebu i bivši savjetnik bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, odlukom Predsjedništva SDSS-a kandidat je na listi za Europski parlament i bit će drugi na listi”, otkriva Pupovac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr