Raspad Živog zida – od pet saborskih mandata ostala im samo dva?

Foto: fah

Ivan Pernar prešao je u stranku Abeceda demokracije, a prije nekoliko dana u Živom zidu ostali su bez zastupnika Marina Škibole. Od pet saborskih mandata, ostala su im dva, ona koja su osvojili Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi.

Pernar je jedan od osnivača Živog zida, a o razlozima prelaska u novu stranku nije htio govoriti. Siniša Gabrić iz protivničke stranačke frakcije kaže da je Pernarov odlazak iz Živog zida motiviran novcem.

“To je napravio kako bi novac koji je osvojio Živi zid na izborima od njegovog mandata pripao stranci Abeceda demokracije, kako bi on samostalno mogao upravljati tim novcem bez da polaže računa upravnim tijelima stranke”, kaže Gabrić, a prenosi Dnevnik.hr

Tih tijela, tvrdi Gabrić više ni nema, ni potpredsjednika ni Glavnog odbora. Nakon što je Pernara, Sinčića i Vladimiru Palfi optužio za krivotvorenje, slučaj je završio na Upravnom sudu,a Gabrić navodi kako njihovo izbjegavanje dolaska na sudska ročišta dokazuje da su krivi, u protivnom bi se pojavili na sudu i dokazali nevinost.

Zastupnik Marin Škibola također je prije nekoliko dana napustio je Živi zid. I on i drugi članovi stranke odbijaju o tome javno govoriti. Što se događa sa Živim zidom, u stranci ne žele davati komentare, ali poručuju da će se oglasiti idući tjedan.

“Treba pričekati da vidimo kakav će biti sudski epilog, što će reći DORH, kaže Hrvoje Runtić, zastupnik koji je nakon izbora napustio Živi zid i koji je sad član Mosta. Prije prelaska u Most, Runtić je USKOK-u prijavio niz malverzacija unutar koalicije Živi zid – Promjenimo Hrvatsku.

“Ako ljudi bježe iz organizacije koja je na početku imala osam mandata jasno je da se nešto događa”, kaže Runtić.

Pokušali su osnovati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić što im nije uspjelo, ali jest stranke Jedina opcija, no njezini članovi nisu ni Sinčić, ni Pernar, ni Palfi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr