Ružica Vukovac nova državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede

Foto: fah

Ružicu Vukovac Vlada RH u četvrtak je imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede na zatvorenom dijelu sjednice.

Vlada je prihvatila usmeno Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u RH i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti, usvojeno je i usmeno izvješće s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. s posebnim osvrtom na reformske prioritete, a raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Vlada je povukla ovlaštenje državnom službeniku Petru Baraću za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva obrane te ga je imenovala glavnim tajnikom Ministarstva obrane temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Na osobni zahtjev, razriješen je zamjenik predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Petar Barišić, s danom 14. travnja 2017. Na osobni zahtjev, razriješen je dosadašnji član Službeničkog suda u Zagrebu Marijan Vugić, a novim su članicama suda imenovane Natalija Glumičić Šćekić i Sandra Kantolić.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjedavajućeg po položaju Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa RH na moru Antu Kotromanovića, a novim predsjedavajućim imenovala je Olega Butkovića. Razriješeni su i imenovani novi članovi Koordinacije.

Razriješeni su i članovi i zamjenici članova Stručnoga tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa RH na moru te imenovani novi.

Vlada je razriješila članove Stožera zaštite i spašavanja RH. Imenovala je načelnika, zamjenika načelnika i članove Stožera civilne zaštite RH, kao predstavnike središnjih tijela državne uprave i pravnih osoba od važnosti za sustav civilne zaštite RH, sukladno odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite i to: dr. sc. Dragana Lozančića, načelnikom po položaju te Petra Vitasa, zamjenikom načelnika. Članovima Stožera civilne zaštite imenovani su: Slavko Tucaković, Davor Spevec, Kristina Mamić Petrović, mr. sc. Dražen Vitez, dr. sc. Tomo Radičević, mr. sc. Ivana Jakir-Bajo, prim. mr. sc. Maja Grba-Bujević, dr. med., prof. dr. sc. Krunoslav Karalić, Dario Matanović, Zdravko Vukić, Renato Tandara, Lukša Čičovački, Sandro Mustafagić, Joseph Gene Petrić, mr. sc. Saša Medaković, dr. sc. Nataša Strelec-Mahović; mr. sc. Ivo Alegretti, mr. sc. Zoran Đuroković, Željko Popović, Robert Markt i Vinko Prizmić.

Razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja, te je ravnateljem zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan Josip Aladrović. Pomoćnikom ravnatelja zavoda za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu imenovan je Ivo Bulaja.

Razriješena je dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnatelja Središnjeg registra osiguranika mr. sc. Nada Merkaš, te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, ravnateljicom registra imenovana Iskra Primorac.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Hrvatska poštanska banka d.d. predložila izbor dr. sc. Željka Lovrinčevića i mr. sc. Marijanu Vuraić Kudeljan za članove Nadzornog odbora društva, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina