Sabor dao podršku jačanju kibernetičke sigurnosti

Zagreb, 30.5.2019.- Redovita sjednica Vlade RH. Na fotografiji Damir Krstičević. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Saborski zastupnici u četvrtak su bez većih zamjerki podržali mahom tehničke izmjene Zakona o obrani, kojima se jačaju kibernetička sigurnost i obrana.

Damir Krstičević naglasio je kako se predloženim zakonskim izmjenama omogućuje daljnje unaprjeđenje obrambenog sustava i sposobnosti Hrvatske vojske.

Zakonskim izmjenama u novom ustroju Hrvatske vojske bit će Zapovjedništvo za kibernetički prostor kao odgovor na sve učestalije kibernetiče napade, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Predlaže se i osnivanje međunarodnih vojnih zapovjedništava i drugih vojnih tijela u Hrvatskoj, koje proizlaze iz članstva u Europskoj uniji, NATO-u i drugim međunarodnim organizacijama. Tako će u vojarni u Zemuniku biti centar za obuku helikopterskih posada.

Zastupnici su bez zamjerki podržali izmjene Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja kojima se utvrđuju mjere za borbu protiv međunarodnog terorizma i organiziranog kriminala, te očuvanja međunarodnog mira i sigurnosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina