Sabor nastavlja zasjedanje raspravom Zakona o koncesijama

Foto: fah

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja 3. sjednicu raspravom o prijedlogu Zakona o koncesijama koji bi trebao osigurati učinkovit i transparentan pristup tržištu svim gospodarskim subjektima, kao i učinkovitu pravnu zaštitu.

Prijedlogom zakona utvrđuju se tri vrste koncesije, za usluge, za radove i za gospodarsko korištenje općeg i drugog dobra, a vrijednosni prag definiran je na razini Europske unije i iznosi 5,2 milijuna eura.

Jedna od velikih promjena u zakonu jest uvođenje strateških interesa Hrvatske u području koncesija, ali i određivanje mogućeg utjecaja koncesije na javni dug. Novost je i što ugovor o koncesiji postaje upravni ugovor, što je praksa i u mnogim europskim državama.

Osim toga, novim zakonom se preciznije propisuje podugovaranje radova i učinkovitiji inspekcijski nadzor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina