Sabor o danas glavnom ravnatelju HRT-u i Vladinom izvješću o mjerama protiv korone

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski sabor će raspravljati o Vladinom Izvješću o učincima provedbe mjera tijekom epidemije covid-19 od lipnja do kraja kolovoza ove godine, a potom o prijedlogu imenovanja Roberta Šveba za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Roberta Šveba je na ponovljenom glasovanju u srijedu podržao Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.

Prema oporbi, Šveb je osobni izbor ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek i u potencijalnom je sukobu interesa.

U oporbi tvrde i da kod natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a nije poštovana zakonska procedura te da nisu poštovane odredbe Zakona o hrvatskim braniteljima, prema kojima u natječajima za javne ustanove prednost pri izboru, ako imaju jednake uvjete, imaju nezaposleni branitelji i članovi njihovih obitelji.

Vladajući HDZ pak tvrdi kako je riječ o čovjeku s iskustvom, sposobnom menadžeru koji zna što je potrebno da se pruži kvalitetna javna usluga.

Druga je točka izvješće o aktivnostima koje su poduzimali Vlada, Stožer i civilna zaštita radi zaštite zdravlja pučanstva. Prema izvješću, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u Hrvatskoj je prevladavala mirna i stabilna epidemiološka situacija, što je bilo od iznimne važnosti za turističku sezonu.

Blago pogoršanje epidemiološke situacije zabilježeno je tek krajem kolovoza, a zdravstveni sustav nastavio je s intenzivnim aktivnostima u odnosu na epidemiju, stoji u izvješću.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr