Sanader o Škori: ‘S kolegama relativizira zločin, a to je radikalizacija političke scene’

Foto:; fah

Politički tajnik HDZ- a Ante Sanader u nedjelju je odgovorio na prozivke predsjednika Domovinskog pokreta Miroslav Škore na račun premijera Andreja Plenkovića te ocijenio da je riječ o frustraciji i da bi Škoro promijenio narod jer nije glasovao za njega nego za Plenkovića i HDZ.

“Očita je frustracija gubitkom izbora i manje od 100 dana nove Vlade praktično nepriznavanje rezultata izbora. Očito bi trebalo promijeniti narod, jer se nije glasovalo onako kako je želio Škoro i njegova ekipa i oni bi sad možda da se promijeni narod koji nije glasovao za njih jer je dao podršku HDZ-u”, rekao je Sanader u izjavi za novinare u Splitu.

Škoro je u objavi prozvao premijera Andreja Plenkovića za političko licemjerje i manipulatorstvo, istaknuvši kako je jedini sanitarni kordon na hrvatskoj političkoj sceni onaj kojim se birači ograđuju od HDZ-a.

“Relativiziranjem kaznenog djela napad na Vladu se vidjelo da se on (Škoro) pridružio svojim stranačkim kolegama u toj relativizaciji tog zločina. Relativiziranje tog zločina je, po nama, jedna radikalizacija političke scene, gdje se gospodin Škoro našao prozvan, i to je očito najveća frustracija. Ni 100 dana Vlade, a ovakvo obrušavanje i na premijera i na Vladu ne može se tumačiti na drugačiji način”, ocijenio je Sanader.

Smatra kako video snimka je pokazala da je meta napada bio policajac i nemilosrdno pucanje u policajca na zemlji pokušaj ubojstva još dva hrvatska policajca, jer na mjestu događaja je bio i civil – donositelj pošte ali on, dodao je Sanader, nije bio interesantan napadaču.

“U svakoj demokratskoj državi to je pucanj na državu, policajac je nevin i ništa nije napravio da bi se na njega pucalo”, kazao je Sanader.

“Vlast se ne boji vlastitog naroda jer taj vlastiti narod je dao podršku premijeru Plenkoviću i ovoj Vladi pobjedom na izborima. Nikakvog kordona policije nema osim regularne zaštite štićenih osoba i Vlade. Vidjeli ste pucnjavu, kriminalističko istraživanje će pokazati je li napadač imao namjeru ući u zgradu Vladu i eventualno učiniti još veće nedjelo”, rekao je Sanader.

“Je li to govor mržnje ako je netko napisao istinu? On nije demantirao da to nije istina – ja nisam vidio demantija”, dometnuo je Sanader. Na upit kako komentira prepucavanje između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića, Sanader je kazao kako to nije prepucavanje jer “predsjednik Milanović je od početka afere Janaf vrlo nervozan i napada sve oko sebe”.

“U tom kontekstu je ima napad i na premijera i ovaj mu je samo odgovorio – ništa drugo, kao što su mu svi odgovorili koje je on napao u ovom periodu kad je vrlo čudno njegovo ponašanje. Što ga žulja – ne znam, vrijeme će pokazati ali on je premijera napao, a ovaj mu je samo odgovorio”, zaključio je Sanader.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr