Sarnavka opovrgava navode Tončike Lalovac, a Peternel pita koji su “kriteriji koje pretučene žene moraju zadovoljavati da bi im babe pomagale”

Foto: fah

Vezano za izostanak pružanja zaštite gospođi Lalovac, voditelj i urednik Bujice, Velimir Bujanec tvrdi da je zatražio komentar Sanje Sarnavke, predsjednice udruge B.a.b.e o cijelom slučaju. Bujanec kaže da je prvo pristala komentirati, a nakon pola sata odbila, navodeći kako joj smeta što je Bujanec svojedobno prosvjedovao protiv Mirjane Rakić. Sarnavka ni na koji način nije komentirala činjenicu da se radi o prijavi o zlostavljanja supruge visokopozicioniranog političara, istaknuo je Bujanec.

(VIDEO) Bujica razotkrila: Supruga optužila bivšeg SDP-ovog ministra za nasilje: Ovisi li zaštita žena u Hrvatskoj o tome tko je zlostavljač?

No danas je dala izjavu za Direktno.hr u kojoj govori kako joj se Tončika Lalovac nikad nije obratila za pomoć te da nju i Borisa Lalovca nikada nije upoznala.

“Od 1. siječnja sam u mirovini i nemam više nikakve veze s Babama. Gospođa nije nikada tražila od mene nikakvu pomoć. Odbila sam dati komentar Velimiru Bujancu jer o njemu mislim sve najgore,” poručila je Sanja Sarnavka i opovrgnula da su B.a.B.e ustupile svoju odvjetnicu Borisu Lalovcu.

U svijetlu sinoćnje emisije Bujica u kojoj je emitiran zvučni prilog u kojem se čuje svađa bivšeg ministra financija, SDP-ovca Borisa Lalovca, potpredsjednika SDP-a, i njegove supruge s kojim je trenutno u procesu rastave, Tončike Anastasie Lalovac – vikanje, uvrede i prijetnje koje Lalovac upućuje svojoj supruzi, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel oglasio se na svom Facebook profilu.

Komentirao je navode Lalovčeve supruge Tončike Lalovac da se anonimno javila udruzi B.a.B.e. za pomoć, koja joj nije pružena, nakon čega je doznala kako je njihova odvjetnica, Nataša Pečarević, počela zastupati Borisa Lalovca.

Peternel je to komentirao ovako: “Kad je nasilnik šakom u glavu pogodio gospođu Ružicu Ćavar usred grada i oborio je na pod, Sanja Sarnavka iz udruge Babe je izjavila: „Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica.”

Jučer pak čujemo da je odbila pomoći Lalovčevoj ženi. Bilo bi zgodno saznati koji su kriteriji koje pretučene žene moraju zadovoljavati da bi im babe pomagale. Postoji li kakav ideološko-svjetonazorski obrazac koji moraju popuniti i položiti??”

No ovo nije prvi put da Sanja Sarnavka i B.a.b.e imaju dvoustruke kriterije. Primjerice, Sarnavka je stala je u opravdanu obranu svoje istomišljenice bivše članice SDP-a, vlasnice PR agencije, Aleksandre Kolarić, od vrijeđanja na Facebook stranicama, dok s druge strane nije stala u obranu Željke Markić kada su mediji širili neistine i poticali na mržnju protiv nje i Udruge U ime obitelji.

Ovdje donosimo sam jedan primjer kako se Sarnavka – koja bi se trebala zalagati za zaštitu i prava svih žena – a ne samo onih koje dijele njezino mišljenje – odnosi prema ženi s čijim se vrijednostima ne slaže – Željki Markić.

Nekoliko dana prije referenduma o braku kao zajednici žene i muškarca, koji je održan 1. prosinca 2013. godine – kao prvi referendum koji su organizirali građani – a protiv kojeg je bila cijela bivša vlada Zorana Milanovića, sa svim ministrima, bivši predsjednik Josipović, brojne SDP-u bliske udruge i 90 posto medija u Hrvatskoj – dr. Željka Markić objavila je video-poziv biračima SDP-a i drugih stranaka na vlasti da se odupru pritiscima i prijetnjama.

(VIDEO) Sanja Sarnavka – brani istomišljenicu Kolarić, a vrijeđa Željku Markić i žene s kojima se ne slaže

Braniteljice ženskih prava ništa sporno nisu vidjele u seksističkim napadima na Kolindu Grabar Kitarović

Za vrijeme predsjedničkih izbora, Sanja Sarnavka, kao i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić vrlo se rezervirano reagirale na pitanje narod.hr-a o seksističkim napadima na zasad jedinu ženu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

“Koliko sam vidjela, okružena je isključivo muškarcima, a uz generale koje je žarko željela uza se, mogla bi jedino ona nama pružiti zaštitu, a ne mi njoj”, rekla je tad Sarnavka. Pritom je dodala kako se predsjednička kandidatkinja nije obratila ženama niti tražila njihovu podršku.

Tko je Sanja Sarnavka, čelnica udruge B.a.B.e.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/direktno.hr