SDP-ov načelnik Kešer u imovinskoj kartici ima 279 nekretnina i skoro milijun eura štednje

Foto: Snimka zaslona

Šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika, malene općina u Koprivničko-križevačkoj županiji, Mladen Kešer u imovinskoj kartici ima upisano čak 279 nekretnina.

Naveo je da je vlasnik ili suvlasnik 279 nekretnina, kuća, šuma, livada, oranica, vinograda, voćnjaka, gospodarskih subjekata…

> SDP-ov načelnik Kešer napao policiju jer je pijanim vozačima uzimala vozačke: ‘To nije radila ni milicija’

Njegove brojne nekretnine uključuju kuću s okućnicom površine 3000 kvadrata, koju je procijenio na šest milijuna kuna. Ima još jednu kuću površine 700 četvornih metara, a koju je procijenio na pola milijuna kuna, pišu 24sata. Tu je i gospodarski objekt površine 1800 kvadrata, a kojeg Kešer procjenjuje na sedam milijuna kuna. U imovinskoj kartici naveo je i više od 30 vinograda te više od 20 voćnjaka, uz desetke livada, šuma i oranica. Neke nekretnine potpuno su njegove, a u nekima je, većim ili manjim udjelom, suvlasnik. Ima i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 tisuća kuna.

Naveo je i gotovo 2,8 milijuna kuna potraživanja. Od toga ima tri pozajmice u vrijednosti od 964 tisuće kuna te 1,8 milijuna kuna drugih potraživanja.

“Ja sam to naslijedio od tate. Sve što imam, sve sam prije pet godina naslijedio. Prije toga nisam imao ništa. Kad mi je umro tata, sve mi je ostavio na ostavinskoj raspravi”, kazao je Kešer.

Tvrdi da je i ušteđevinu od 896 tisuća eura također naslijedio.

“I to sam naslijedio od oca na ostavinskoj raspravi. Tata je 45 godina bio građevinski poduzetnik”, kaže Kešer.

“Nazvao me jedan novinar i želio sa mnom, kao najbogatijim političarom, napraviti intervju. A sve to zahvaljujući mojoj štreberski ispunjenoj imovinskoj kartici u kojoj piše ‘navesti sve iz Posjedovnog lista’. Prema Posjedovnom listu, ja sam vlasnik i 250 nekretnina na prigorskom području. „Stekao” sam ih nasljednom linijom, od Marije Terezije do danas, od kad se, vjerujem, nisu mijenjale zemljišne knjige niti se radile katastarske izmjere”, rekao je SDP-ov načelnik Jutarnjem listu koji veli da jest imućan, ali spornih 4200 četvornih metara „ima, ali nema”.

“Ministarstvo ne radi svoj posao i zemljišne knjige se nikad nisu riješile, a ne zna se ni kad će. Tko zna koliko se vlasnika od pradjeda do danas promijenilo nad kojom od spornih čestica, ali one su „moje”. Recite to ljudima koji ih uživaju. Želite li prihvatiti moj poklon? Birajte koju česticu želite, ja plaćam javnog bilježnika i sve troškove, a kad se upišete na nju, kupim vam automobil. Može?”, kaže Kešer.

Kešer upisan kao suvlasnik ili vlasnik četiriju firmi

Kešer ima i povijest s Povjerenstvom za sukob interesa.

Dobio je kaznu od 30 tisuća kuna zbog poslovanja općine s njegovim tvrtkama. Osim toga, pokrenuli su i postupak protiv njega jer je Općina Kalnik dodjeljivala novce udruzi Nogometni klub Kalnik, kojoj je Kešer bio predsjednik Nadzornog odbora te Udruzi vinogradara, čiji je bio član, kao i udruzi Kulturno umjetničko društvo Kalnik, čiji je također bio član. On nam je sam potvrdio ove informacije.

“Nije me sram. Imam 44 godine, borim se kao pas za svoj kraj, investirao sam iz europskih fondova 20 milijuna kuna na moje projekte”, rekao je.

Kao komentar na svoju imovinsku karticu, na svom Facebook profilu objavio je:

“Hrvatsku treba resetirati kao što je učinila Marija Terezija!”

Napao policiju zbog pojačanog nadzora

Kešer je u siječnju prozvao koprivničku Policijsku upravu zbog akcije koju je provodila u  na području te općine.

Kešer je poton objavio kako je policija “bez ikakvog incidenta ljude zaustavljala i uzimala im vozačke”. U drugoj objavi je dodao da “to nije radila ni milicija”, te dodao: “Neću odustati od svoje namjere tražiti ću pismeni izvještaj i o svemu ću izvjestiti Ravnateljstvo policije i Ministarstvo unutarnjih poslova i ministra! PU Koprivnica je naj represivnija u državi , vjerojatno zato jer Podravci i Prigorci su radišni i dobri ljudi pa se nad njima može puniti statistika i državni proračun.. Ponavljam u Zagrebu i Splitu policija je u službi onih koji zakon ne poznaju!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata