Sindikati prikupljaju potpise još danas do pola noći, prikupljeno više od 415 tisuća potpisa

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod” Željko Stipić ponovio je kako se potpisi za raspisivanje referenduma protiv izdvajanja pomoćnih poslova u državnom i javnom sektoru, tzv. outsourcinga prikupljaju danas do pola noći ističući kako od jutros imaju oko 415.000 do 420.000 potpisa.

Pojasnio je da će pultovi za prikupljanje potpisa do pola noći biti ondje gdje ima ljudi, kao što su primjerice gradovi na moru, na splitskoj rivi, Zadru – tamo gdje najviše ljudi ima na blagdan Tijelova.

Stipić je na štandu za prikupljanje potpisa ispred Zagrebačke katedrala, a jedan štand je još na Jelačićevu trgu.

„Čim misa završi, i poslije mise, imate par stotina potpisa odmah“, rekao je Stipić ocijenivši kako od jutros imaju oko 415.000 do 420.000 potpisa, ali očekuju da će doći do brojke od pola milijuna jer ima jako puno potpisa koje nemaju u svojoj evidenciji.

„Cijelo vrijeme ponavljam – mi ćemo doseći taj broj potrebnih potpisa i onda učiniti potpuno bespredmetnima sve ove rasprave ima li tih potpisa dovoljno ili nema“, istaknuo je te dodao kako moraju imati 50.000 potpisa više no što treba jer su onda riješili sve prijepore oko broja potpisa..

Pojasnio je kako se na današnji blagdan Tijelova građani odazivaju ispred Zagrebačke katedrale jako dobro, nema još informacije iz Slavonije. Istaknuo je kako im je Slavonija jako važna jer je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić dao svojevrsnu preporuku svećenicima da se omogući to potpisivanje. Slično je napravio i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

„Zbog kratkoće rokova nismo se uspjeli na razini cijele crkve organizirati, preko Hrvatske biskupske konferencije, ali čim smo se obratili zamolbom Zagrebačkoj katedrali da nam na simboličnoj razini omoguće prikupljanje potpisa – oni su nam odmah izašli u susret“, rekao je Stipić za narod.hr.

Što se tiče konačnog broja potpisa, Stipić je istaknuo kako neće ići u javnost dok ne budu imali sveobuhvatni broj potpisa.

Procjenjuje da će im trebati 5 do 7 dana da zadnji potpis stigne u središnjicu Preporoda u Petrinjskoj.

„Kad dobijemo zadnju listu, onda ćemo obavijestiti javnost“, naglasio je te dodao kako će im trebati 5 do 7 dana za prikupljanje potpisa te 7 do 10 dana za obradu tih potpisa.

„Dosadašnja iskustva govore da je to minimalno 7 do 10 dana – nadamo se da ćemo te naše potpise predati negdje između 10. i 15. srpnja prije no Hrvatski sabor ode na ljetnu stanku“, zaključio je Stipić za narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr