Šišljagić: znam da sam trn u oku političkim opcijama, stalno se provlače ovakvi pokušaji kompromitacije

Foto: fah

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, protiv kojega je Uskok jučer pokrenuo istragu, danas je u Osijeku odbacio sve tvrdnje da je na bilo koji način sudjelovao u nečasnim radnjama, posebice u primanju mita, posredovanju u primanju mita, uzimanju novca, ili nekim drugim insinuacijama, koje su se pojavljivale u medijima.

Protiv Šišljagića, pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina i još jedne osobe Uskok je jučer pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili Osječko-baranjsku županiju za najmanje 200 tisuća kuna, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 142 tisuće kuna.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Šišljagić je ustvrdio da se u Županiji kontinuirano radilo u skladu sa zakonom, propisima i aktima Županije, te da to potvrđuju kontrole financijskih izvješća i obavljene revizije jer je Županija svake godine dobivala bezuvjetno mišljenje. Dodao je da to se odnosi i na HDSSB.

Istaknuo je da poštuje tajnost istražnih radnji, koje su u Županiji počele u rujnu prošle godine, ali da određeni mediji o tome kontinuirano izvješćuju, pokušavajući ga diskreditirati kao župana i predsjednika stranke, kao i HDSSB u cjelini.

“Znam da sam trn u oku političkim opcijama, zbog mog osobnog djelovanja, i djelovanja stranke u cjelini i to od 2005. godine. Stalno se provlače ovakvi pokušaji kompromitacije kojima nas se pokušava prikazati kao kriminalnu organizaciju”, izjavio je Šišljagić.

Poručio je kako je “potpuno čist i da odlučno odbacuje sve neutemeljene sumnje”, dodavši kako vjeruje da će mjerodavne institucije smoći snage da ovaj slučaj riješe brzo i učinkovito.

Ne sumnjam kakav će biti rezultat, i da će sve sumnje biti odbačene što će vratiti ugled Županije i stranke narušen medijskim napisima”. Šišljagić se nada da se mjerodavne institucije, “u duhu tajnosti istrage, neće nastaviti reklamirati prema medijima, već će postupak provesti prema zakonu i propisima”.

Predsjednik HDSSB-a poručio je da ovaj slučaj neće omesti stranku u političkom djelovanju, a neće omesti ni osam političkih stranaka, okupljenih u Savezu za Hrvatsku, s kojima HDSSB izlazi na izbore za Europski parlament.

Na novinarsko pitanje dovodi li ovaj slučaj u vezu s činjenicom da je HDSSB svojim protivljenjem zaustavio ustavne promjene, Šišljagić je odgovorio – neka javnost o tome sama prosudi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: narod.hr