Škorić tvrdi da nije ucijenjen: ‘Odustao sam od kandidature kako bih spriječio podjele’

Na fotografiji Petar Škorić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Prvo se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a, pa se njegovo ime našlo na potpisnim listama u taboru Mire Kovača i ekipe pa se oglasio na Facebooku da podržava Plenkovića, da bi na kraju odustao od vlastite kandidature. Sve je to u 48 sati uspio odraditi šef splitskog HDZ-a Petar Škorić te je danas konačno pokušao objasniti novinarima što se to dogodilo.

Škorić je novinarima u Saboru kazao da nema nikakvog prevrata.

”Poznato vam je da sam se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član – jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstranačkog procesa izađe podijeljen. Također, jasno sam predstavljao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima”, kazao je Škorić prenosi tportal.

> Škorić povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a i podržao Plenkovića: ‘Kampanja se usijala, nek se tenzije smire’

Upitan što se onda dogodilo i zašto je u roku od 24 sata promijenio nekoliko odluka, Škorić je dao naslutiti da je odustao od kandidature zbog reakcija koje su pristigle zbog njegove podrške Plenkoviću.

“Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavati uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Kroz unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer te se vratiti onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo”, kaže Škorić.

Poručio je da je sam donio odluku o podršci Plenkoviću i odustajanju od kandidature te da nije bilo ucjena.

“Ne želim biti talac svojoj stranci te je opterećivati i dijeliti ljude. Razgovaram s kolegama, a odluku o ulasku u kandidaturu donio sam zbog želje članstva da se neke stvari mijenjaju, a isto tako smjer blokovskih podjela, komuniciranja nije dobar i donio sam odluku o odustajanju kao poruku svima i poticaj na smirivanje stranačkih tenzija jer je HDZ iznad nas”, kaže Škorić.

Međutim povratak biračkom tijelu od kojeg se stranka odmakla nešto je što zagovaraju Miro Kovač i ekipa. Kako to da se onda odlučio na podršku Plenkoviću? ‘Plenković je uspješno vodio Vladu i nijanse i zadovoljenje unutarnjih odnosa treba mijenjati te vjerujem da će svi iščitati to da se stranka vrati svjetonazorskom smjeru od kojeg se odmakla’, kazao je Petar Škorić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal