Slučaj Kopa Beach na državnom odvjetništvu : Kaznena prijava protiv Kristine Ikić Baniček poslana 21.kolovoza

Općinskom državnom odjetiništvu u Sisku upućen je prijedlog za kazneni progon protiv gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček. Prijedlog su dostavile po svojim zastupnicima, odnosno predsjednicima četiri oporbene političke stranke koje svoje vijećnike imaju u Gradskom vijeću grada Siska (HDZ,HSP AS,HSS i HSLS), navodi radio-quirinus.hr.

O sadržaju prijave danas su novinare upoznali na tiskovnoj konferenciji na kojoj se član predsjedništva sisačkog HDZ-a Darko Weiss osvrnuo i na tiskovnu konferenciju od 31. srpnja. Tada su novinarima prezentirali dokaze o kriminalnim radnjama gradonačelnice Siska, a između ostalog je rečeno „Ako je gradonačelnica vjerodostojna i ako poštuje ono što sama govori onda će već danas sama podnijeti ostavku zbog teške zlouporabe položaja i ovlasti koje je sama počinila. Namještajući posao svojim partijskim kolegama, i to u dogovoru, Ikić Baniček je počinila tešku zlouporabu svog gradonačelničkog položaja.“

U obrazloženju prijave upućene Općinskom državnom odvjetništvu stoji kako je Kristina Ikić Baniček kao gradonačelnica Grada Siska , a ujedno i kao predsjednica Graske organizacije SDP-a Sisak u više navrata kontaktirala pisanim putem sa upravom HŽ-a Darkom Peričićem u kojem je lobirala da udruga „Kopa beach“ dobije posao čišćenja pruge Petriunja – Topusko- Karlovac, iako je Udruga bila tek u osnivanju.Udruga je posao dobila, vrijedan je prema nekim procjenama i više od 10 milijuna kuna.

U prijavi,između ostalog stoji kako je ovakvim postupanjem Kristina Ikić Baniček iskoristila svoj položaj, utjecaj i ovlasti kao gradonačelnica te je njezinim protežiranjem udruga dobila ovako vrijedan posao, a bzirom na stranačku pripadnost ili simpatizerstvo članova udruge prema SDP-u, podnositelji prijave navode kako pretpostavljaju da će SDP, kao i sama gradonačelnica od vrijednosti prodane sirovine imati itekako koristi.

Dopis će biti upućen, rečeno je na tiskovnoj konferenciji, i Ministarstvu financija, a kako bi se utvrdio tijek novca Udruge Kopa Beach.

Prijava je 21. kolovoza poslana Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, te na znanje Uredu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Ravnateljstvu policije, glavnom ravnatelju policije Vladi Dominiću.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/radio-quirinus.hr
Photo: sisak.sdp.hr