Split: Nansi Ivanišević, kandidatkinja DP-a za gradonačelnicu predstavila program

Nansi Ivanišević, predstavila kandidate za zamjenike gradonačelnika
Split, 22.04.2021. Nezavisna kandidatkinja za gradonacelnicu Splita koja ima podršku Domovinskog pokreta Nansi Ivaniševic, predstavila kandidate za zamjenike gradonacelnika. Na slici Nansi Ivaniševic, Ivo Pervan, Marin Volarevic. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Nansi Ivanišević, nezavisna kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu koju podržava Domovinski pokret, predstavila je u četvrtak svoj program i zamjenike te je obećala da će instrumenti javnih politika biti korišteni za dobrobit građana.

> Dr. sc. Nansi Ivanišević: Najveći grijeh naše politike je što uopće nemamo uređen sustav!

Zamjenici će joj biti stomatolog Marin Volarević i fotograf Ivo Pervan čije su se fotografije ‘vrtile’ na slajdovima tijekom predstavljanja.

Ivanišević je rekla da su otvorili sve načine komunikacije s građanima kao i da imaju posebnu bilježnicu koja se nalazi uz listu za potpise, a u kojoj građani mogu napisati svoje sugestije za gradonačelnicu. Za sebe kaže da ima viziju dobro uređenog Splita, pa i Hrvatske.

Splitsku strategiju donijeli su, kaže, prethodnici kako bi se moglo pristupiti EU fondovima.

“Ta strategija se zove Split smart city do 2030. godine što su dva mandata i nešto više. Meni osobno i nama ovdje će biti dovoljan jedan mandat da poručimo što ta politika jest i kakva bi ona trebala biti. Nadam se da će nakon toga biti puno više obrazovanih i pripremljenih političara i dijelova uprave koji će to moći nastaviti provoditi dalje”, izjavila je Ivanišević.

Obećala je da će, ako im građani Splita daju povjerenje, instrumenti javnih politika koji postoje biti korišteni isključivo za zajedničku dobrobit građana.

Kao kapitalne projekte za koje će se zalagati u mandatu među ostalim u svom programu navode urbanistički zavod i donošenje GUP- a, osnivanje Visoke škole za javne politike i upravu te Instituta za jezik u čast Marka Marulića.

Programske smjernice su im da uprava služi građanima, da podršku imaju vizionari i stručnjaci svih područja, potom komunikacija s građanima, a navedeno je i financiranje, kultura i turizam, sport, djeca i mladi, zdravstvo i briga za treću dob, ekologija, uređenje infrastrukture, podrška inovatorima i mladim poduzetnicima, te briga o zaslužnim građanima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina