Stanje na cestama: gužve sve veće, na Lučkom kolona 12 km

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone i zastoji su na više dionica autocesta.

Po izvješću HAK-a u 12,15 sati, kolone i zastoji su na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Ivanja Reka prema naplati Lučko oko 12 km, a iz smjera Jankomira oko 7 km, na A1 pred naplatnom postajom Lučko na izlasku oko 9 km, na A1 između Gospića i tunela Sveti Rok u smjeru Splita povremeno se vozi usporeno u koloni, a između tunela Sveti Rok i Maslenica u oba smjera promet je vrlo gust.Na  autocesti A4 Zagreb-Goričan, na  naplati Sveta Helena (A4) u smjeru Zagreba kolona je oko 500 m, a u zoni radova (74. km) u smjeru Zagreba oko 3 km,na  A6 Rijeka-Zagreb pred naplatom Kikovica u smjeru Zagreba oko 300-500 metara, na  A7 GP Rupa-Rijeka, pred naplatom Rupa, u oba smjera, oko 2 km. Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila, koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon,  duga je  oko 9 km, pred tunelom Učka prema Rijeci oko 2 km,a na Krčkom mostu u oba smjera čekanja su do 15 min.

Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A7 Sveti Kuzam-Šmrika u smjeru Krka, prometna policija preusmjerava promet na čvoru Meja prema državnoj cesti DC501 Meja-Križišće-Šmrika (DC8) prema otoku Krku. HAK poziva vozače da poštuju privremenu regulaciju prometa.

Pojačan je promet uz moguće zastoje i na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Rijeka-Senj, Zadar-Pakoštane, Vodice-Šibenik-Primošten, Trogir-Split-Omiš-Lokva Rogoznica, Baška Voda-Makarska-Tučepi, Brist-Ploče-Klek i Zaton-Dubrovnik-Ćilipi-Karasovići.

Zbog požara na Pelješcu na državnoj cesti DC414 Donja Banda-Prapratno, vozi se otežano. Vozače se poziva da voze opreznije.

Zbog visokih temperatura i velikih vrućina tijekom dana, vozačima koji kreću na put savjetuje se da imaju dovoljno osvježavajućih bezalkoholnih napitaka kako bi što lakše podnijeli putovanje.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet osobnih vozila: ulazak – Bregana, Macelj, Zaton Doli, Nova Sela (čekanja do 40 min), Prud (čekanja do 40 minuta), izlazak – Bajakovo (čekanja oko 1 sat), Jasenovac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Karasovići (čekanja 25 min), Kaštel i Plovanija (čekanja preko 30 min), oba smjera – Metković (čekanja preko 1 sat), Klek (čekanja oko 15 min), Pasjak, Rupa.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna). Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove redovito, a promet je pojačan u svim trajektnim lukama i pristaništima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah