Thompsonov odvjetnik odgovorio pučkoj pravobraniteljici na poziv za odustajanjem od pozdrava Za dom spremni

Foto: Fah

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović pozvala je Marka Perkovića Thompsona da odustane od pokliča “Za dom spremni” nazvavši ga suprotnim Ustavu i pravnom poretku Republike Hrvatske.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović pozvala Thompsona da ‘odustane od pozdrava Za dom spremni’

Odgovorio joj je Thomposnov odvjetnik Davorin Karačić.

Karačić je za RTL  kazao kako bi pravobraniteljica trebala malo bolje pročitati Ustav Republike Hrvatske, jer to što ona navodi kada poziva pjevača da odustane od pokliča “Za dom spremni”, tamo ne piše.

“Poručio bih joj da malo bolje pročita Ustav Republike Hrvatske, osobito Preambulu iz koje je vidljivo na temelju čega se temelji hrvatska državnost. Hrvatska nije nastala na antifašizmu nego su samo odluke ZAVNOH-a i jedan od slijedova hrvatske državnosti, a taj slijed počinje još od prvih hrvatskih kneževina. Završetak tog slijeda, barem u ovom trenutku, je Domovinski rat. Prema tome, Domovinski rat je izjednačen u najmanju ruku s nekakvim tekovinama antifašističke borbe”, poručio je odvjetnik Karačić.

Nastupa li pučka pravobraniteljica kao glasnogovornica Sandre Benčić i CMS-a?

Škorić pučkoj pravobraniteljici: U izvješću osuđujete ‘Za dom spremni’ a izvlačite petokraku – niste objektivni!

Brani li pravobraniteljica Lora Vidović ljudska prava u Hrvatskoj ili svoj položaj?

Dodaje kako izraz “Za dom spremni” za njega nije sporan te kako su ga u Domovinskom ratu koristili hrvatski branitelji, legalne vojne frakcije te da se kao takav nalazi na službenim obilježnjima vojnih formacija te se koristi kao dio službeno registriranog grba Udruge veterana.

“Za mene sam taj izraz nije sporan ukoliko se ne dovodi u vezu s NDH. Kada bi se doista dovodio uvezu s NDH onda bi se to moglo nazvati spornim”, poručuje Kračić.

Pročitajte kako je Thompsonov menadžment odgovorio na analizu pučke pravobraniteljice Lore Vidović

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/RTL