Foto: fah

“Vidimo da se gospodin Bojan Glavašević uskoprcao na Twitteru. Svašta brlja, ali nije nam komentirao zakon koji smo mu poslali linkom. Gospodin Bojan Glavašević i dalje krši zakon i deklaraciju o Domovinskom ratu nazivajući Hrvatske branitelje ustašama. Ne mislimo voditi polemiku s gospodinom Glavaševićem, ali eto bar da se osvrnemo na njegove gluposti.”, poručili su Thompsonovi administratori na društvenim mrežama i pokušali objasniti SDP-ovom Glavaševiću:

Pa gospodine Glavaševiću, Hrvatska postrojba iz Domovinskog rata (HOS) nije nosila na odori zvijezdu petokraku već svoj znak s pozdravom ‘Za dom spremni’.

Stoga Vas pozivamo da prestanete kršiti zakone Republike Hrvatske nazivajući taj pozdrav na odorama Hrvatskih branitelja ustaškim.

P.S. Jedini izvorni proizvod iz vremena NDH koji je naslijedila današnja Republika Hrvatska je valuta KUNA, a koja je Vama i vašim etno mentorima toliko mrska da je svakodnevno nosite sa sobom”, navode urednici Thompsonovog Facebooka.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg istupa Bojana Glavaševića, u kojemu je SDP-ov saborski zastupnik za Tportal komentirao zabranu koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sloveniji i zatražio od pjevača da objasni prvi stih svoje pjesme “Bojna Čavoglave” – pozdrav ‘Za dom spremni’ – na službenoj stranici Thompsona na Facebooku pojavio se odgovor s citatom o HOS-u iz izvješća Bojanova oca, poginulog ratnog izvjestitelja HRT-a Siniše Glavaševića, o HOS-u.

“Gospodin Bojan Glavašević nas je preko medija zamolio da objasnimo prvi stih Thompsonove pjesme ‘Bojna Čavoglave’”, piše uredništvo stranica Marka Perkovića Thompsona.

Ranije su Glavaševiću poručili:

“Bojna Čavoglave počinje sa stihom ZA DOM SPREMNI

Za dom spremni je službeni pozdrav zakonom priznate Hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata HOS-a kojoj je u početku Domovinskog rata i sam Thompson pripadao.

Da je postrojba HOS-a legalna i priznata zakonom pa tako i njihova obilježja potvrđuje Hrvatski sabor u kojem Vi sjedite. Pročitajte članak 2. → http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_02_19_322.html

Cijela Hrvatska pamti riječi izravnog svjedoka herojstva HOS-ovaca, ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića (kojeg su kasnije srpski okupatori zatukli) s Hrvatskog radio Vukovara, “Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu”.

Bojan Glavašević je na Twitteru odgovorio: “Za grad su se borili ljudi. Oni koji su u Vukovaru ostali i prošli pakao zatočeništva i mučenja u srpskim logorima ili, poput mog oca, pronašli smrt na dnu neoznačene jame u tlu, snagu nisu pronalazili u ideologiji smrti i zla, nego ili u svojoj vjeri ili u ljubavi prema domovini i svojim bližnjima. Moj je otac, za razliku od onih koji to danas ne čine, razlikovao ljude od ideologije. Priznanje je dao ljudima, a ne ustaškom pozdravu o kojemu mi danas govorimo. To dvoje nikada nije bilo, i nikada neće biti isto. Moj otac je to znao.”

“Koliko god autori tog posta s Thompsonovog fb pagea mislili da je meni “ispran mozak”, bojim se da je istina upravo suprotna. Moja vizija Hrvatske leži na vjeri u ljude i u demokraciju, a ne u poražene ideologije 2.svjetskog rata. Kako znam da sam u pravu?”

“Ni ja ni moj otac nemamo se čega sramiti.On je za Hrvatsku umro,ja za Hrvatsku živim,kroz one vrijednosti koje su mi on i mama usadili”, zaključio je.

> Prepucavanje oko pozdrava ‘Za dom spremni’: Uredništvo Thompsonovih stranica citira Sinišu Glavaševića, a Bojan Glavašević Tuđmana

Izvor: narod.hr