U ime obitelji: Nepravilnosti prijavljujte na broj 01 7999 730

Udruga U ime obitelji dosad je ostvarila više uspješnih projekata u zaštiti braka i obitelji, promjeni nepravednog izbornog sustava, razotkrivanju korupcije u državnim institucijama, povezivanju, organiziranju, informiranju i edukaciji građana.

U Hrvatskoj su u nedjelju ujutro otvorena birališta na kojima birači odlučuju o novom sazivu Hrvatskog sabora. Udruga U ime obitelji organizirala je i danas promatranje na svim razinama – od biračkih mjesta do Državnog izbornog povjerenstva s više od 300 promatrača.

Građani mogu svoje komentare i primjedbe tijekom cijelog današnjeg dana javljati na telefonski broj 01/7999-730
U ime obitelji i promatrači na izborima

Počevši od referenduma o braku, Udruga je organizirala široku mrežu educiranih promatrača. I ove godine na parlamentranim izborima udruga U ime obitelji imat će svoje promatrače. Udruga U ime obitelji profilirala se kao jedan od važnijih sudionika u promatračkim aktivnostima. Na referendumu o braku udruga je imala više od 6000 promatrača, dok su na predsjedničkim izborima imali više od 800 promatrača.

Promatranje izbora organizirano je na efikasan i profesionalan način. Udruga je izdala priručnik za promatrače, tiskala i podijelila materijale, educirala… Osim toga, udruga je izgradila poseban informacijski sustav za praćenje izlaznosti i rezultata izbora u realnom vremenu i sve to bez ijedne kune iz državnog proračuna, isključivo od donacija podupiratelja!

Na nedavnim predsjedničkim izborima, udruga je bila prva i jedina koja je organizirala promatranje na svim razinama – od biračkih mjesta do Državnog izbornog povjerenstva – tako će biti i 8. studenog na izborima za hrvatski Sabor.

Danas ima više od 330 promatrača, od toga oko 150 na području grada Zagreba.

Do sada su promatrali rad DIP-a, edukaciju informatičkih koordinatora u APIS IT-u, edukaciju biračkih odbora, te edukaciju gradskih i općinskih izbornih povjerenstva i izborna povjerenstva izbornih jedinica.

Također imaju oformljen nacionalni stožer za promatranje gdje volontiraju dodatni promatrači tijekom cijelog dana do završetka brojanja glasova.

Obitelj na prvom mjestu

U svojem dosadašnjem radu udruga U ime obitelji neprestano je uočavala važnost obitelji za njezine članove, ali i za demografski i ekonomski oporavak društva. Stoga su u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim udrugama civilnog društva organizirali međunarodnu konferenciju “Obitelj – ključ demografskog i ekonomskog oporavka”.

Cilj konferencije je bio prikazati primjere dobre prakse osnaživanja obitelji kao odgovor na aktualne potrebe s kojima se obitelji i društvo danas susreću.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: uio