Umirovljeni generali pomoći će znanjem i iskustvom MORH-u

Ministar obrane Josip Buljević sastao se u petak s članovima Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ) na čelu s njegovim predsjednikom, generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem, a na tom su se sastanku dogovorili o stručnoj suradnji Ministarstva obrane (MORH) i HGZ-a, koji je izrazio želju pomoći svojim znanjem i iskustvom.

Kako je izvijestio MORH, na sastanku s tom udrugom, koja okuplja umirovljene generale i admirale, bili su i zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Mirko Šundov sa suradnicima. Razgovarali su o aktualnim pitanjima u obrambenom sektoru, a načelnik Glavnog stožera general pukovnik Šundov sa suradnicima upoznao je članove HGZ-a s planiranim projektima i aktivnostima Oružanih snaga u idućem razdoblju.

Ministar obrane Josip Buljević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, ističući važnost intenziviranja buduće suradnje MORH-a i HGZ-a kako bi zajedno pridonijeli razvoju i unaprjeđenju Oružanih snaga, MORH-a te hrvatskog obrambenog i sigurnosnog sustava u cijelosti.

“U svom radu nastojat ću koristiti koliko god je moguće vaše znanje i iskustvo”, rekao je ministar Buljević članovima HGZ-a i izrazio želju da takvi susreti postanu uobičajeni te da se suradnja nastavi organiziranjem tematskih skupova.

S tim u vezi odmah su se dogovorili i o dva uža stručna tima koja će u sljedećem razdoblju svojim znanjem i iskustvom pokušati pomoći u savladavanju izazova na području zrakoplovstva te vezano uz sigurnosne izazove u okruženju.

“Drago mi je što se susrećemo i razmjenjujemo mišljenja. Među vama su znalci koji mogu dati svoj doprinos izgradnji obrambenog sustava”, rekao je general pukovnik Mirko Šundov.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora, general zbora u mirovni Pavao Miljavac zahvalio je ministru Buljeviću na pozivu i organizaciji današnjeg sastanka. Rekao je kako očekuje kvalitetnu suradnju te je dodao da Hrvatski generalski zbor ima kapacitete na koje Ministarstvo obrane može ozbiljno računati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: EPA/Remko de Waal