(VIDEO) Zagreb i Split opstruiraju referendum o izbornom sustavu uskraćivanjem mjesta izjašnjavanja

Foto: snimka zaslona

Građanska inicijativa Narod odlučuje ispred zgrade Hrvatskoga sabora držala je konferenciju o opstrukcijama referendumskog izjašnjavanja.

Progledajte je u nastavku:

“Nailazimo na određene barijere jer u Zagrebu, Karlovcu i Novoj Gradiškoj od nas traže da platimo pristojbe za korištenje javnog prostora. U Zagrebu smo prijavili 317 lokacija i traže da platimo pola milijuna kuna. Kako nemamo ta sredstva odabrali smo 20 strateških pozicija i nažalost milijunski grad poput Zagreba morat će se izjašnjavati na samo 20 lokacija. Izjednačava nas se s političkim strankama i to je svojevrsna opstrukcija građana da se izjasne po pitanju referendumu”, rekao je Zvonimir Troskot.

“Gradu Splitu prijavili smo 110 lokacija, a dobili smo odobrenje za samo njih 10. Telefonski smo dobili objašnjenje kako su trebali biti detaljnije opisani, mikrolocirani na geoportalu itd. Ovakvo postupanje HDZ-ovog gradonačelnika smatramo sličnom postupanju bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Baldasara koji je 2014. godine inicijativi Birajmo zastupnike imenom i prezimenom odobrio samo 4 lokacije u Splitu. U Osijeku su tražili 200 kuna po danu, a to bi bio prevelik iznos za 47 lokacija koje smo prijavili”, ističe Luka Mlinarić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr