Trener Juventusa obrazložio odluku o preseljenju Higuaina na klupu: ‘On je puno ubitačniji kad ulazi s klupe, Mandžukić je bolji kad krene od početka’

Foto: Twitter

Nogometaši Juventusa uvjerljivom pobjedom u finalu Kupa u Rimu protiv Milana 4:0 četvrti puta zaredom osvojili su ovaj trofej. Prva je to talijanska momčad kojoj je uspjelo ostvariti takav podvig. Važan kotačić Juventusovog stroja je i hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je igrao u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloga za zadovoljstvo nakon osvajanja Kupa imao je i trener Juventusa Massimiliano Allegri. Naime, Allegri je prvi trener u Europi koji je uspio osvojiti dvostruku krunu četiri puta uzastopno. Na kraju sezone Allegri bi trebao napustiti Juventus?

Mnoge je novinare iznenadila činjenica da je trener na klupi ostavio ponajboljeg napadača Serie A, argentinskog reprezentativca Gonzala Higuaina. U vrhu napada umjesto Higuaina zaigrao je Mario Mandžukić.  Trener Juventus priznao je da se Argentinac teško pomirio s njegovom odlukom, koja je značila privremeni odlazak na klupu.

“Morao sam odabrati 11 igrača i odlučio sam se za Mandžukića ispred Higuaina, ali bez obzira na to, ne smijemo zaboraviti na Gonzalov doprinos u osvajanju Scudetta , pogotovo na onaj pobjednički gol protiv Intera”, kazao je trener Juventusa te je dodatno obrazložio svoju iznenađujuću odluku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Higuain nije bio sretan s tom odlukom, baš kao i ostali igrači koji su ostali na klupi. Međutim, on je puno ubitačniji kada uđe s klupe, za razliku od Mandžukića koji je katastrofa u tim situacijama! Mario je puno bolji kada je u prvih 11.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.