Foto: Snimka zaslona

Ove godine na parlamentarnim izborima sudjelovala su i neka imena koja s politikom nemaju nikakve ili imaju vrlo malo veze.

Tako je Ella Dvornik bila dio liste Sasvim male stranke ili SMS-a. Ova stranka je ukupno u prvoj izbornoj jedinici osvojila 1335 glasova ili 0,67 posto, a od te brojke 144 glasa pripala su Elli. Vedrana Rudan je imala 265 glasova i Dželo Hadžiselimović 160 glasova. Robert Zuber osvojio je 129 glasova, a komičar Predrag Bajović tek 13.

Očekivani debakl: Kako su na izborima prošle Ella Dvornik, Vedrana Rudan…?

Oni svejedno tvrde da je to za njih fantastičan uspjeh.

“Cilj nam nije bio osvojiti vlast, nego upozoriti na izborni sustav koji je manjkav i potaknuti ljude da izađu na izbore”, rekao je Zuber za vecernji.hr

” Utvaram si i da sam sama djelomice zaslužna za pad Milana Bandića jer sam milijun puta u svom blogu upozoravala na gladnu djecu u zagrebačkim vrtićima. Milanovićev pad melem je za moju dušu. Zadovoljna sam ovim izborima i zato jer su uništene proustaške stranke pa smo dokazali da Hrvatska nije zemlja ustašija”, smatra Vedrana Rudan.

“Cilj SMS-a bio je da se humorom potaknu ljudi da izađu na biračka mjesta. U biti smo htjeli samo malo više mlade politički angažirati. Jesmo li uspjeli, ne znam, ali smo se sjajno zabavili. Politika se rijetko prikazuje kao nešto zabavno pa se nadam da smo bar nasmijali nekoga”, tvrdi Ella Dvornik.

Izvor: narod.hr