(VIDEO) Davorko Vidović o velikoj koaliciji: ‘HDZ i SDP surađuju oko bitnih stvari već 30 godina’

Foto: snimka zaslona

Glavni odbor SDP-a na prijedlog Predsjedništva izbacio je Miranda Mrsića iz stranke. Najžešći i najglasniji protivnik Davora Bernardića izbačen je zbog Mrsićeva odbijanja da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog Zakona o doprinosima. I dok predsjednik stranke Davor Bernardić ističe kako se nada da je ovo zadnji put da se nekoga izbacuje iz SDP-a, teško se oteti dojmu kako je navedeni razlog pravi povod za Mrsićevo izbacivanje.

“SDP se u sadržajnom smislu treba do kraja definirati i program stranke trema pretočiti u operativne politike. Treba ozbiljnije poraditi na komunikaciji tih politika prema van”, izjavio je u Studiju 4 politički tajnik SDP-a Davorko Vidović. Pozvao je sve članove da se “vrate stranci” koja je “važna institucija i alternativa koja stoji na braniku socijaldemokratksih i civilizacijskih vrijednosti”. Za Miranda Mrsića kazao je kako je “već godinu dana bio na izlasku iz stranke” i koji je “svojim potezom prisilio vodstvo stranke na ovakvu odluku”, piše HRT. 

Na optužbe da je Mrsićev prijedlog zakona više ‘uz radnike’, a SDP-ov protuprijedlog ‘uz poslodavce’ Vidović je kazao kako “anakrono mišljenje da sve što je u korist poslodavaca nije u korist radnika i obrnuto – nije plodotvorno”. “Poslodavci moraju generirati nova radna mjesta. Svi naši problemi bili bi riješeni da imamo još 300 zaposlenih. Ali zapošljavanje na određeno vrijeme mora biti iznimka”, dodao je Vidović kojemu je osobno žao što je Mrsić izbačen iz SDP-a.

“SDP nije, s oproštenjem tvornica cipela u kojoj ste nešto radili i otišli. SDP je stvar opredjeljenja, to je projekt mog života i uključuje emocije. Hoćemo li pustiti da SDP glavinja ili ćemo poduzeti nešto?”, upitao je.

Na ideju velike koalicije s HDZ-om Vidović je kazao: “Stalno živimo u kategorijama, ili smo smrtni neprijatelji i lovimo se za guše, ili ćemo ići u veliku koaliciju. To su ekstremi. SDP i HDZ surađuju, kao i sve političke stranke, surađuju već 30 godina…kontakata je bilo, dogovora oko Ustava, konsenzusa oko obrane zemlje ili ulaska u EU. Oko svih bitnih pitanja moramo surađivati – nijednu veliku stvar ne mogu napraviti samo HDZ ili samo SDP“, zaključio je Vidović.

Potvrdio je da će svi SDP-ovci u Saboru glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vijesti.hrt.hr