Zbog divljanja policija privela 57 navijača Budućnosti

Foto: fah

Od 57 gostujućih navijača koje je zbog narušavanja javnog reda privela u nedjelju zagrebačka policija, 12 ih je uz optužni prijedlog odvedeno na Prekršajni sud, dok ih je za 45 izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice policija je privela na Trgu bana Jelačića iza 14 sati nakon što joj je prijavljeno narušavanje javnog reda.

Po pisanju portala, gostujući navijači su uoči utakmice podgoričke Budućnosti i zagrebačke Cedevite, uz vikanje, po središtu grada razbijali kontejnere i boce.

Policija je objavila u ponedjeljak da su navijači tijekom policijskog postupanja odbacili predmete pogodne za napad te da su policajci nad njima zbog svladavanja otpora uporabili raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i palicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Prekršajni je sud uz optužni prijedlog odvedeno 12 navijača koji su pružali otpor, dok je ostalima izdan prekršajni nalog, među kojima je i pet naloga za prekršaj Zakona o strancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.