(VIDEO) Ministar Kujundžić: ‘Sve je zakonito, kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu’

Foto: Fah

Ne prestaju reakcije na imovinsku karticu ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog nedavno kupljene kuće u Zagrebu.

U nju navodno nije upisao iznose koji nedostaju za kupovinu nove kuće u Maksimiru te nije prikazao stvarnu vrijednost kuće koju ima u Markuševcu. Slučajem će se pozabaviti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Nakon medija, imovinskom karticom ministra Milana Kujundžića bavit će se i povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

– Ako se utvrdi nesklad između onog što je dužnosnik naveo i ono što je povjerenstvo samo prikupilo, dužnosniku će se uputiti zaključak u kojem će povjerenstvo od njega zatražiti da utvrđeni nesklad obrazloži, rekla je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

I dok se preispituje imovinska kartica ministra vezano uz novu kuću, danas se problematizira i vrijednost kuće u kojoj živi. Ministar tvrdi – kada je kuću kupio procijenjena je na oko 120 000 eura, danas s obzirom na rast cijena nekretnina vrijedi dvostruko više, navodi HRT:

Iz priopćenja ministra zdravstva Milana Kujundžića:

Kuću u Markuševcu veličine 120 m2 moja supruga i ja kupili smo 2010. godine kreditom od 100 000 eura podignutim u PBZ-u, uz kamatnu stopu 6,40 %. To je vrijeme kada su tržište nekretnina i cijene na najnižoj razini.
U ožujku 2016. g. (sedam mjeseci prije nego sam izabran za ministra) reprogramirali smo kredit u PBZ-u kreditom od 65 tisuća eura koji je moja supruga podigla u OTP banci uz kamatu od 2,99%.

“Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu”, istaknuo je Kujundžić.

Premijer iz Davosa poručuje:

– Sutra ću vidjeti ministra pa ćemo razgovarati, ovako ne mogu nešto puno komentirati, ja vjerujem da će on sve to pojasniti, naglašava Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

U SDP-u kažu, pitanja postavljena u javnosti su logična, a ministrovi odgovori nisu.

– Javnost ima pravo znati od koga je posudio novac i koliko, čisto zbog toga da javnost može pratiti postoji li neka vrsta ovisnosti za vraćanje usluge toj osobi, govori Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.

Iako nije njihov miljenik, iz Mosta poručuju:

– Treba biti iskren i priznati da je taj čovjek, ipak i bez politike, jedan jako dobar liječnik, tako da bi mogao i tu nekakva sredstva sigurno osigurati, ali bi trebao definitivno biti transparentniji, ističe Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

I dok ministar kaže da cijeli život radi, stvara i štedi, ali i otplaćuje kredite, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdit će ima li elemenata za pokretanje postupka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt