(VIDEO) Petir za Narod.hr: ‘U izvješću pravobraniteljice uočava se promicanje rodne ideologije’

Foto: Fah

“Vrlo se žestoko reagira kada se napadaju aktivistice i zastupnice s lijevog političkog spektra, dok za drugu stranu to ne vrijedi, što pokazuje kako mjerila nisu jednaka za sve.”, upozorila je za Narod.hr saborska zastupnica Marijana Petir koja je komentirala Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

>Pročitajte analizu UiO o Izvješću o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u 2019.

Pobačaj ne ulazi u nikakva zdravstvena i reproduktivna prava. Kad je riječ o Izvješću, sadrži i puno dobrih elemenata, upozorava na propuste u sustavu i socio-ekonomska prava žena, no s druge strane također se vidi prizvuk promicanja rodne ideologije i selektivnog pristupa. Vrlo žestoko se reagira kada se napadaju aktivistice i zastupnice s lijevog političkog spektra, dok za drugu stranu to ne vrijedi, što pokazuje kako mjerila nisu jednaka. Selektivni pristup treba zamijeniti racionalnim, a na diskriminaciju treba reagirati jednako.”, ocijenila je Petir.

Donedavnu europarlamentarku upitali smo i za usporedbu organizacije rada Europskog parlamenta i Sabora, a istaknula je da svakako ima prostora za poboljšanje, jer hrvatski zastupnici nemaju dovoljno vremena kako bi se na vrijeme pripremili za raspravu:

“Organizacija rada u Europskom parlamentu i rada u Saboru je potpuno drugačija. U EP raspored se zna godinu dana unaprijed, dok je ovdje to bitno drugačije”, kazala je Petir, objasnivši nam kako su za opširno Izvješće pravobraniteljice na više stotina stranica, imali tek nekoliko tjedana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr