(FOTO) Započela nova sezona Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II“ u organizaciji Ureda za pastoral mladih SMN

Foto: SMN

Početkom listopada započela je nova akademska godina, pa tako i projekti Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije. Jedan od njih je i XVI. sezona Katoličke malonogometne lige Ivan Pavao II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova sezona Katoličke malonogometne lige je u mnogočemu posebnija od ostalih, zbog niza okolnosti koje posljednjih mjeseci utječu na naše društvo, a vezane su za virus Covida 19 koji  utječe na naše aktivnosti i ponašanje u među ljudskoj interakciji. 

Kako se sportska natjecanja diljem svijeta pomalo vraćaju na svoje sportske terene, tako je i vodstvo lige odlučilo da će XVI. sezona KMNL-a početi uz sve potrebne epidemiološke mjere i prilagoditi se u novonastaloj situaciji.

Sportsko natjecanje je započelo 8. listopada 2020. u 19 sati na sportskim terenima u Nadbiskupskom sjemeništu na kojem će se odigrati većina natjecanja jer otvoreni prostor smanjuje mogućnost širenja virusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalni dvoranski dio natjecanja još nije definiran zbog gore navedenih razloga, ali će se i to organizirati ovisno o epidemiološkoj situaciji. Početak natjecanja nije započeo običajnom svetom Misom, ali kako tradicija priliči i sveta Misa za natjecatelje će se održati tijekom ove akademske godine.

U XVI. sezonu ulaze sljedeće župne momčadi: sv. Stjepan pod borovima – sv. Frane,  sv. Mihovil – Kamen,  sv. Ivan Krstitelj – K.Stari,  Sv. Ante – Zadvarje,  sv. Andrija ap. – Sućidar,  Gospa od Otoka – Solin,  Marija Pomoćnica Kman, Katedralna župa – sv. Duje,  sv Pavao ap. – Pujanke,  sv. Matej – Ravne Njive,  sv. Josip – Dugi Rat,  sv. Ante – Poljud, sv. Lovre – Žnjan. Ove ekipe natječu u prvoj ligi. Župe: sv. Luka – Kocunar, Gospa od Zdravlja – Split, sv. Ivan Krstitelj – Trstenik, Gospa od Pojišana, Gospa od Ružarija – sv. Dominik, Gospa od Zdravlja – Podstrana, sv. Josip – Mertojak, sv. Mihovil – Konjsko, CBS, Ivan Merz – Kampus, sv. Lovre – Stobreč natječu se u drugoj KMNL ligi.

Natjecanje će se igrati dvokružno (ukupno 26 kola), pobjednik 1. KMNL osigurava sudjelovanje na nacionalnoj završnici (ako se bude održala, ovisno o epidemiološkim uvjetima), posljednje tri momčadi gube status prvoligaša, dok prve dvije momčadi u drugoj ligi osiguravaju prvoligaški status. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u dosadašnjim sezonama voditelj lige je Mladen Jurić. 

„Drago mi je da smo i ove godine uspjeli nastaviti ovu lijepu sportsku tradiciju. Nadam se da ćemo uspjeti našu popularnu malonogometnu ligu odigrati do kraja“, poručio je voditelj lige.

Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović službeno je molitvom i prigodnim riječima otvorio natjecanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vjerujem da će ekipe igrati dobar i kvalitetan nogomet, nadam se da će ove godine liga odigrati do kraja, iako u današnjem vremenu to ne možemo garantirati“, zaključio je Prović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.