Završena XIII. Katolička malonogometna liga Crkve u Hrvata

Ekipa župe sv. Mihajla-Lapad iz Dubrovnika (Dubrovačka biskupija 2) rezultatom 4:2 pobijedila je u nedjelju, 29. svibnja u finalu u sportskoj dvorani u Gospinom polju ekipu župe sv. Petra i Pavla iz Mostara (Mostarsko-duvanjska biskupija) i tako postala pobjednica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto osvojila je ekipa župe sv. Vida iz Vrbovca (Bjelovarsko-križevačka biskupija) koja je u polufinalnoj utakmici pobijedila ekipu župe sv. Obitelji iz Mokošice (Dubrovačka biskupija 1).

Pokal za fair play osvojila je ekipa župe sv. Josipa iz Dugog Rata (Splitsko-makarska nadbiskupija). Oni u završnici nisu imali niti jedan karton i niti jedno isključenje.

Najboljim strijelcem završnice proglašen je Darko Miletić iz Mostara, koji je u završnici u 6 utakmica zabio ukupno 8 golova. Najbolji golman je Hrvoje Cvitanović, također iz Mostara. Iz pobjedničke ekipe dolazi i najbolji igrač KMNL-a Mato Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokale, medalje i zahvalnice svim ekipama predali su dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, predstojnik odjela Crkva i sport Papinskog vijeća za laike Santigao Perez de Camino, voditeljica Ureda za mlade HBK Ivana Čogelja, koordinator dubrovačkog KMNL-a Krešimir Marković, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko.

Na završnoj ceremoniji nazočnima se obratio i koordinator Međunarodnog katoličkog nogometnog saveza Copa Catolica Gabriel del Fiaco koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja mladih okupljenih oko KMNL-a u Dubrovniku te ih pozvao na susret mladih u Krakovu ove godine.

Posljednjeg dana KMNL-a Dubrovnik 2016. odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su igrali predstavnici svećenika, sudaca, medija, sponzora, organizatora, grada, županije, dekanata itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završnici je odigrano ukupno 27 utakmica, a postignuto je 150 golova.

Sve rezultate natjecanja možete vidjeti na web stranici OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.