(VIDEO) Pogledajte kako se bivši član Saveza komunista Željko Žganjer u ‘Otvorenom’ sukobio s fra Josipom Blaževićem

Foto: snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno u srijedu govorilo se o ostavci glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i o masonima. Među gostima bio je fra Josip Blažević koji je iznio stajalište Katoličke crkve o masoneriji, rekavši da je članstvo u masonima nespojivo s članstvom u Katoličkoj crkvi. Među gostima bio je i član Državnoodvjetničkog vijeća Željko Žganjer, koji je poručio da mu nije sporno što je Dražen Jelenić član masonske lože.

„Sama činjenica pripadnosti jednoj masonskoj loži, po meni ne dovodi u pitanje i ne narušava ugled državnog odvjetništva“ – rekao je.

Grbin prozvao Opus Dei

U jednom trenutku emisije SDP-ov Peđa Grbin prigovorio je fra Josipu Blaževiću ustvrdivši da i u Crkvi postoje tajne organizacije, poput Opusa Dei.

„Za razliku od masona, Opus Dei je otvorena crkvena udruga u koju može stupiti bilo tko. Dok u masoneriju ja ne mogu stupiti kao što mogu u Opus Dei. Ja moram imati dva člana koja će me preporučiti, bez te preporuke ja ne mogu ući“ – kazao je fra Blažević.

„Koliko sam ja upoznat, Opus Dei, u svojoj naravi pretendira, znate, da ima stanoviti utjecaj, u vitalnim dijelovima sustava. Znate, numerariji, supernumerariji itd. – to, isto tako, nisu beznačajni ljudi. Postoje suspektne vjerske organizacije, spomenut ću Kristove legionare npr. O tome zapravo mediji bruje već godinama.“ – rekao je zatim Željko Žganjer, član Državnoodvjetničkog vijeća i nekadašnji član Saveza komunista.

„Želim istaknuti da unutar tih organizacija nema tajnosti i, s druge strane, ta organizacija ne koči pojedinca u bilo kojoj službi koju će preuzeti, ne ometa ga da bude objektivan.“ – odgovorio je fra Josip Blažević.

Tko je Željko Žganjer?

Član Državnoodvjetničkog vijeća Željko Žganjer bivši je ravnatelj USKOK-a. Također, dajući izjavu za Jutarnji list, istaknuo je i kako je nekada bio član Saveza komunista.

Za Jutarnji list rekao je da Jelenića treba prosuđivati po njegovu djelovanju, a ne po članstvu u nekoj organizaciji, pa bila to i masonska.

„Bio sam ravnatelj USKOK-a, iako sam svojevremeno bio član Saveza komunista. Što je veće ‘zlo’, to što sam bio u SK-u ili to što je Jelenić u slobodnim zidarima? Ključno je ono što čovjek radi, a njegov je rad pod lupom javnosti i stoga se lako može provjeriti pogoduje li on nekome ili ne“ – kazao je Žganjer.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr