(VIDEO) Sladoljev pitao budućeg ministra Malenicu gdje se nalaze potpisi GI Narod odlučuje – Evo što je odgovorio!

Foto: snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

Na saborskom odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav danas je, među ostalima, predstavljen i kandidat za novog ministra uprave, Ivan Malenica.

Među pitanjima koja su mu bila postavljena bilo je i ono zastupnika Marka Sladoljeva o referendumskoj inicijativi Narod odlučuje.

“Imam par konkretnih pitanja. Pošto ste u javnim nastupima prije nego što ste postali ministar, govorili da ćete se konzultirati s bivšim ministrom Kuščevićem oko nekih incijativa, postoji li mogućnost da mi, saborski zastupnici, ponovno pokucamo na vrata ministra uprave i zatražimo tih 40.000 tzv. “nevažećih potpisa” i znate li, kao budući ministar, gdje se nalaze ti potpisi – nalaze li se u Hrvatskom saboru ili u Ministarstvu uprave?”

Malanica: “Postupak s GI Narod odlučuje je okončan!”

Kandidat za ministra uprave Ivan Malenica je odgovorio:

“Hvala Vam na postavljenom pitanju. U nekoliko navrata sam rekao da je potrebno te sve pravne praznine i nedorečenosti koje imamo u slučaju referendumskih inicijativa, riješiti novim propisom koji će zaista na jedan transparentan, zakonit i učinkovit način urediti to pitanje, tako da u tom dijelu smatram da je postupak u slučaju referendumske inicijative Narod odlučuje – završen. U tom dijelu smatram da nema mogućnosti daljnjeg ulaženja u zakonitost odluka tijela koja su donijeli svoj sud.”

Dodao je da ne zna gdje se nalaze potpisi te da će tu informaciju moći dati idućeg tjedna.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr