(VIDEO) Smijenjeni ravnatelj odgovara: ‘Zapošljavao sam liječnike s licencom, a u to vrijeme Stavljenić Rukavina i Pavičić Vukićević bile su u Upravnom vijeću’

Foto: fah

S dužnosti , prema odluci Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak smijenjen je dugogodišnji ravnatelj Boro Nogalo. Uz njega je većina zaposlenika, dok je na suprotnoj strani Grad Zagreb kao poslodavac.

Upravno vijeće tvrdi da je godinama zapošljavao mimo natječaja, a Nogalo tvrdi da je njegov pošten rad nekom očito smetao. Na pitanje je li smijenjen jer je politički nepodoban HDZ-u i gradonačelniku Milanu Bandiću, Nogalo je u RTL-u Danas kazao da ne može reći da je politički nepodoban jer uopće nije u politici.

> Dr. Željka Markić: ‘Docenta Nogala ne smjenjuju zbog interesa naše djece, vjerojatnije je da to čine zbog interesa svoje djece’

> Tko su članovi Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak i kako je izgledala sjednica na kojoj je smijenjen ravnatelj? 

> (VIDEO) Liječnici sa Srebrnjaka podržali smijenjenog dr. Nogala: ‘Zaključili smo da nije bilo protupravnih radnji, ništa nije provodio izvan svojih ovlasti’ 

> Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak se rasplakao: ‘Teško je gledati što rade našoj bolnici i kako mene politički smjenjuju’ 

Veliki projekt od 60 milijuna eura

“Ipak sam 23 godine ravnatelj, a bolnica je Grada Zagreba, mogu slobodno reći da je to zasluga gradonačelnika Bandića. Zašto se to u ovoj godini promijenilo i zašto se neke stvari odvijaju drugačije to samo on i njegova ekipa mogu odgovoriti”, rekao je Nogalo.

Objasnio je da je 23 godine bio ravnatelj, a 10 godina je radio na velikom projektu od 60 milijuna eura. Projektu za koji tvrdi da je najveći znanstveni i zdravstveni projekt u Hrvatskoj, a jedinstven je i u Europi, a rijedak u svijetu.

“Dok se zapošljavalo Stavljenić Rukavina i Pavičić Vukićević bile su u Upravnom odboru”

Dok on tvrdi da je smijenjen zbog uspjeha, iz Grada kažu da je smijenjen zbog zapošljavanje liječnika bez natječaja, odnosno da se tražio pedijatar, a zaposlio kirurg.

“Treba se vratiti u to vrijeme. U to vrijeme je i profesorica Stavljenić Rukavina i Jelena Pavičić Vukićević bile u Upravnom vijeću. Tada smo radili nekoliko natječaja za pedijatre, a nitko se od pedijatara nije javljao jer je bolnica bila dosta na nišanu Ministarstva i Vlada”, rekao je Nogalo i dodao da je on kao ravnatelj morao održati sustav.

“Nisu to bravari nego liječnici”

“Morao sam osigurati da djeca ne čekaju i da nemamo duge liste čekanja i da dođu što prije na red i da se djeca operiraju krajnike. Jer jako često kada imaju problema s krajnicima, onda kada idu u Vinogradsku ili Rebro, naruče ih za dvije godine. U međuvremenu dobiju četiri ili pet puta upale pluća i uha. Sve su to situacije bile koje smo mi zajedno prolazili, nas troje i zajedno smo odlučivali da primimo doktore druge specijalnosti”, rekao je Nogalo i dodao da svi ti liječnici imaju licence i nisu “bravari ili neka druga struka” nego su liječnici.

Najavio je da će pokrenuti pravne korake zbog smjene

“Kada vas netko ponizi i pogazi, kada vas smijeni u dva dana nakon 23 godine, bez da ste imali normalnu obranu i kada je sve to temeljeno na lažnim pretpostavkama, onda naravno da je pravna borba potrebna. Ona će biti laka i jednostavna, jer je napravljeno strahovito puno propusta”, zaključio je Nogalo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vijesti.rtl.hr