(VIDEO) Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala radionicu ‘Nutricionizam i kuhanje’

Foto: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je informativnu radionica na temu „Nutricionizam i kuhanje“. S obzirom na situaciju pandemije COVID-19, zbog sigurnosti sudionika radionica je održana „online“.

Predavač Nikola Županić, sudionicima je skrenuo pažnju na važnost pravilne prehrane u očuvanje zdravlja, načine brze pripreme obroka visoke nutritivne vrijednosti, korištenje sirove prehrane poradi očuvanja nutritivnih vrijednosti i na važnost konzumacije sezonskog voća i povrća.

Pravilna prehrana, istaknuo je predavač, jedan je od najvažnijih čimbenika i preduvjet za normalno funkcioniranje organizma. Ona utječe na rast i razvoj djece i mladeži, fizičku i radnu sposobnost, obrambene mehanizme organizma i intelektualne funkcije. Svako nekontrolirano, prekomjerno ili nedostatno unošenje hrane i unošenje hrane koja s obzirom na nutritivni sastav ne udovoljava potrebama pojedinca, značajno ugrožava njegovo zdravlje, a pravilna prehrana od velike je važnosti za populaciju čije je zdravlje ugroženo, kao što je to braniteljska populacija.

Radionica je održana u sklopu projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje, a koji je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, prvog poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost iznosi 1.914.042,56 HRK od čega je iznos EU potpore 1.626.936,17 HRK dok je ostatak sredstava osiguran iz sektorski nadležnog tijela – Ministarstva hrvatskih branitelja.

Više informacija o projektu i mogućnostima uključivanja možete dobiti na poveznici: https://bit.ly/2M6XuJt.

Foto: ULJP ESF logo

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr