Vodostaj Une pada: Zbog vode na kolniku više prometnica zatvoreno

Foto: fah

Nastavio se pad vodostaja rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice od tri centimetra na sat, pa je u 15 sati iznosio 412 centimetara, a budući da razina vode opada i u cijelom gornjem toku Une, prošla je opasnost od poplava na području Pounja.

Ohrabruje da i Sava kod Jasenovca već nekoliko sati stagnira na vodostaju od 829 centimetara, ali sve su službe zaštite i spašavanja u pripravnosti, jer kod Crnca i uzvodno od Siska Sava i nadalje lagano raste oko dva centimetra na sat.

Od rijeka, više problema stanovnicima Pounja, Posavine i Banovine pričinjavaju oborinske vode, koje su prekinule promet na više prometnica. Tako je zbog vode na državnoj cesti kod mjesta Kuljani, Zamlaća i Rosulje, promet bio prekinut na cesti Hrvatska Dubica – Hrvatska Kostajnica – Dvor, ali se povlačenjem vode uskoro očekuje uspostava prometa.

Zbog vode na kolniku županijske ceste kod Mlake, na lijevoj obali Save, to je mjesto još uvijek prometno izolirano od Jasenovca.

U prekidu je i promet na županijskoj cesti Glina – Pokupsko zbog vode na kolniku kod Donjih Jama, zatim na županijskoj cesti Žažina – Mala Gorica, te na lokalnoj cesti Donje Selišće – Skela, na glinskom području.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina