Vukovar: Penava izuzetno zadovoljan rezultatom, Sabo očekivao drugi izborni krug

Kandidat za gradonačelnika Ivan Penava (HDZ), koji će s nezavisnim kandidatom Željkom Sabom, inače članom SDP-a, u drugi krug izbora za gradonačelnika Vukovara, izjavio je da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatom od 47,4 posto osvojenih glasova.

“Izuzetno sam zadovoljan, kako ja osobno, tako i u vukovarskom HDZ-u. Napredak koji smo u Vukovaru ostvarili je više nego vidljiv i očito je da su to prepoznali i Vukovarci i poklonili nam povjerenje”, izjavio je Penava.

“Mislim da je u našu korist presudila kvaliteta programa kojeg smo ponudili građanima Vukovara, ali i kvaliteta naših kandidata. SDP i Željka Sabu birači su očito kaznili. Građanima Vukovara po svemu sudeći je dosta da im grad bude ‘grad slučaj’ i da se provlači kroz kaznene prijave i sudnice”, ocijenio je Penava.

Željko Sabo je rekao kako su svi birači trebali izaći na birališta, te da očekuje da se u drugom krugu vrednuju rad.

“Kao što sam pretpostavljao, određene ankete su ukazivale da će biti drugi izborni krug. Ovo sigurno pokazuje da je svaki građanin Vukovara trebao izaći na izbore. U drugom krugu očekujem da birači stvarno vrednuju rad, a ne kojekakve tračeve i prljavu kampanju koja je vođena protiv mene”, kazao je Sabo, čestitavši koaliciji predvođenoj HDSSB-om na osvajanju jednog vijećničkog mjesta u Gradskom vijeću Vukovara.

“Rekao bih da imamo problem možda nediscipiniranosti određenog biračkog tijela, komociju i da je vjerojatno sad kasno da ukazujem na to. Cijelo vrijeme pokušavamo djelovati na svijest građana da je vrlo bitno izaći na izbore”, kazao je Sabo koji će drugi krug izbora iskoristiti da, kako je kazao, biračima i građanima Vukovara prenese pravu isitinu o sebi.

U drugi krug izbora za gradonačelnika Vukovara voljom birača ušli su kandidat koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ Ivan Penava (HDZ), koji je osvojio 47,4 posto glasova birača, i donedavni gradonačelnik Željko Sabo, koji je kandidaturu istaknuo kao nezavinski kandidat no uz podršku kolacije SDP-HNS-SU. Sabu (SDP) je podržalo 36,4 posto birača. Drugi krug izbora održat će se 29. lipnja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: