Započeo je volonterski projekt „72 sata bez kompromisa”

Foto: 72 sata bez kompromisa, Dubrovačka biskupija

72 sata, 15 gradova, 1 općina, 4000 mladih i 400 volonterskih akcija! Solidarnost, kreativnost, marljivost, požrtvovnost, samo su neke od osobine volontera!

Od 14. do 17. listopada u cijeloj Hrvatskoj se osmi put održava projekt „72 sata bez kompromisa”. U Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji projekt se održava već sedmu godinu zaredom, a svake godine na projektu u Dubrovniku sudjeluje oko 250 mladih volontera u različitim volonterskim akcijama. Same akcije u Dubrovniku i okolici počinju u petak, 15. listopada.

Nositelji ovog programa za Dubrovačku biskupiju su Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik (SKAC_DU).

„72 sata bez kompromisa” međunarodni je volonterski projekt koji se ove godine u Hrvatskoj održava u 16 gradova i općina od 14. do 17. listopada.

Projekt ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade radnike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. U projektu „72 sata bez kompromisa“ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

U sedam godina odvijanja volonterskog projekta ’72 sata bez kompromisa’ sudjelovalo je oko 8500 mladih u više od 1600 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

O samom projektu i realizaciji istog može se pročitati na 72sata.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/72sata