Zatvorena sjednica: Vlada razriješila ravnatelje državnih upravnih organizacija i imenovala nove

Zagreb, 08.11.2016 - Zaklada za žrtve ratnog zloèina silovanja u Domovinskom ratu - Sunèica organizirala je konferenciju posveæenu Zakonu o pravima žrtava seksualnog nasilja za vrijeme oružane agresije na Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu. Na fotografiji Zoran Pilièiæ. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 31. kolovoza razriješen je pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, odlučila je Vlada u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice.

Sukladno odredbama novog Zakona o sustavu državne uprave s danom 18. kolovoza razriješeni su ravnatelji državnih upravnih organizacija, koji su istodobno imenovani glavnim ravnateljima državnih upravnih organizacija.

U Državnoj geodetskoj upravi razriješen je dužnosti ravnatelja i istodobno imenovan glavnim ravnateljem Damir Šantek, u Državnom hidrometeorološkom zavodu Branka Ivančan-Picek, u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Ljiljana Kuterovac, u Državnom zavodu za mjeriteljstvo Brankica Novosel, a u Državnom zavodu za statistiku Lidija Brković.

S danom 18. kolovoza Vlada je Ivu Bulaju imenovala zamjenikom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, Šimu Šiljega pomoćnikom ravnatelja za mirovinsko osiguranje te Luku Ljubičića pomoćnikom ravnatelja za informatiku, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Vlada je također s danom 18. kolovoza zamjenicom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje imenovala Marinu Nekić, pomoćnicom ravnatelja za tržište rada i politike zapošljavanja Ružu Hrga, a Jasminku Vukušić pomoćnicom ravnatelja za pravne poslove.

Zbog isteka mandata s danom 31. kolovoza razriješena je dosadašnja glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Tatijana Petrić, poznata i po svom političkom angažmanu u SDP-ovim redovima, koja je istodobno, s danom 1. rujna, imenovana vršiteljicom dužnosti glavnoga ravnatelja, do imenovanja glavnoga ravnatelja na temelju provedenoga javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Državnog službenika Šimu Jerčića Vlada je, s danom 27. kolovoza kada mu istječe sadašnje ovlaštenje, ponovno ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a najduže do šest mjeseci.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina