Kako je Zlatko Hasanbegović opet uzrujao ‘antifašiste’?

Foto: fah, montaža narod.hr

Predsjednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova zagrebačke Skupštine Zlatko Hasanbegović stavio na dnevni red 5. sjednice Odbora, koja će se održati 6. veljače, i imenovanje Ulice I.L. Ribara i Ulice 8. svibnja (na prijedlog stranke Ive Josipovića – Naprijed Hrvatska), te Ulice Crvene armije i Ulice Aleksandra Rankovića(Antifašistička inicijativa Hrvatske – koja kao razlog za imenovanje takvih ulica navodi “njihovu borbu protiv antifašizma”).

Bruna Esih: Nova ljevica i zaklada Solidarna jako dobro žive od Hrvatske, države koju napadaju

Kao predsjednika Odbora Hasanbegovića su neke stranke optuživale da je selektivan kod stavljanja na dnevni red, pa je očito odlučio na dnevni red staviti sve prijedloge.

No, sada se ponovno javljaju “antifašisti”, točnije Nova ljevica, koju je ova odluka uzrujala, pa tvrde da “na samom prijedlogu nema adrese niti OIB-a predlagatelja, kao niti adrese ili OIB-a potpisnika, navodnog Rade Matića, potpisanoga ćirilicom”. “Uvidom u registar udruga i registar neprofitnih organizacija vidljivo je da takva udruga ne postoji niti je postojala, a pretragom interneta ne nalazi se niti jedan spomen o ovoj inicijativi”, kažu iz stranke čija je članica Rada Borić, inače članica Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova.

“To zahtjev čini nepotpunim, neadekvatnim za upućivanje u proceduru, ali i tendencioznim. Možemo pretpostaviti da je stavljanje na dnevni red prijedlog ove fantomske inicijative zlonamjerna provokacija”, ocjenjuje Nova ljevica i poručuje da Hasanbegoviću, „kao novom kazališnom komesaru, očito trebaju svjetla pozornice“.

Nova ljevica – tko su ljudi koji stoje iza nje?

“No, u nedostatku znanja, informacija i interesa o temama od dnevnog značaja za živote naših građana, Hasanbegović iz mračnih arhiva prošlosti, kada zatreba, izvlači i Rankovića i upravo u rankovićevskoj maniri, podmeće tu inicijativu ukupnoj javnosti”, tvrdi Nova ljevica.

Ta stranka smatra kako je “sve vidljivije da su upravo Hasanbegović i njegovi podržavatelji koji se u javnosti prikazuju kao borci protiv relikata komunističkog režima, u tom procesu u potpunosti preuzeli najgore prakse i taktike svojih zakletih neprijatelja, oživjeli ih i tako sami sebi dali razlog za postojanje”.

„Kao u priči o stocholmskom sindromu, Hasanbegović inspiraciju nalazi u svom neprijatelju što ne treba čuditi jer u svakom režimu i u svakom vremenu totalitarizam ima iste taktike bez obzira na imena kojima se predstavlja“, stoji u izjavi Nove ljevice.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina