Znate li kako je izgledala Hrvatska iz zraka prije 1968. ?

Na službenim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja možete vidjeti kako je vaše mjesto stanovanja izgledalo prije 1968. Novost je to omogućena zahvaljujući brojnim stručnjacima i programerima koji su radili na ovom zahtjevnom projektu.

Tako sada kroz posebnu aplikaciju vrlo jednostavno možete vidjeti kako su vaša ulica, selo ili grad izgledali prije 1968. godine. Mogli biste se itekako iznenaditi onim što ćete vidjeti.

Zračne snimke koje su dostupne i javnosti posebno su važne zbog procesa legalizacije. Tako objekti koji su izgrađeni prije famozne 1968. godine ne moraju prolaziti čitav postupak legalizacije ukoliko na njima nešto nije naknadno nadograđivano. Posebno su zanimljivi dijelovi tik uz more, tako da je na kartama sada vidljivo gdje nekada nije bilo privatnih kuća, a sada ih je mnogo.

Stručna i znanstvena vrijednost ovog projekta je vrlo velika, navodi dnevnik.hr – uvidom u njih može se na zanimljiv način proučavati urbanistički razvoj hrvatskog prostora, uočavati poželjne i nepoželjne trendove kako bi se ovi nepoželjni u daljnjem planiranju mogli izbjeći.

Sve možete vidjeti OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/dnevnik.hr
Photo: screenshot