Beroš: ‘Vlada je smijenila upravno vijeće KB Dubrava’

Foto: Fah

“Došao je nalaz zdravstvene inspekcije, ukazuje na manje propuste u pružanju zdravstvene zaštite koje nisu polučile veće posljedice. Isto tako je nađena neodgovarajuća razina komuniciranja Uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-19 bolesnika koji je postupao po odlukama ekspertne skupine ministarstva zdravstva. Na sjednici Vlade je došlo do promjene članova Upravnog vijeća i oni će postupati sukladno zakonskim obvezama”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade novinarima.

“Upravno vijeće će se sastati čim prije moguće u okviru zakonskih mogućnosti, razmotrit će situaciju i donijeti svoj pravorijek. Vlada je odlučila da je potrebno smijeniti članove vijeća s obzirom na izvješće koje imamo iz KB Dubrave. Upravno vijeće će raditi sukladno zakonu, ako ono procjeni da je potrebna smjena ravnatelja naravno da će to napraviti. Ako to ne učini u roku od 30 dana onda ja kao ministar imam alate to učiniti”, dodao je.

“Utvrđeni su minimalni propusti upravo zato što okolnosti u vezi covid epidemije takve da se dnevno zaprima 20-30 ili 40 bolesnika, ako zakasni neki obrok ja se svima ispričava. U tim okolnostima to nije nemoguće da se desi”, dodao je na pitanje o nepravilnostima.

“Došlo je do dualnog vodstva bolnice što je moglo rezultirati disfunkcionalnostima. Nije bilo većih propusta, intencija je napraviti da KB Dubrava reagira na primjeren način”, istaknuo je.

Komentirao je i obiteljske liječnike i apelirao na sve da nazovu kontakte oboljelih.

“To je molba epidemiologa, ne moja. To je molba hrvatskih pacijenata. Praćenje kontakata je jedna od najučinkovitijih mjera u praćenju infekcije. Mislite li da je primjereno da to pacijenti sami rade? Mislim da je to opcija, ali da nije najprimjerenije”, kaže, piše Jutarnji list.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/jutarnji.hr