I Krapinsko-zagorska županija traži da se zatvore kafići, frizeri…

Krapina, 16.03.2020. - Krapinsko-zagorska županija pridružila se u ponedjeljak nizu županija sa zahtjevima da se zatvore kafići, ali i druge radnje koje su vezane uz neposredan kontakt ljudi. Izjavio je to župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar (na fotografiji) nakon sastanka sa gradonačelnicima i načelnicima te županije koji su jednoglasno podržali spomenute zahtjeve koje će sutra Stožer Civilne zaštite kao odluke predložiti Nacionalnom stožeru te čekati potvrdu. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

Krapinsko-zagorska županija pridružila se u ponedjeljak nizu županija sa zahtjevima da se zatvore kafići, ali i druge radnje koje su vezane uz neposredan kontakt ljudi.

Izjavio je to župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar nakon sastanka sa gradonačelnicima i načelnicima te županije koji su jednoglasno podržali spomenute zahtjeve koje će sutra Stožer Civilne zaštite kao odluke predložiti Nacionalnom stožeru te čekati potvrdu.

Župan je naglasio kako su analizirajući sve što se događa i jednoglasno odlučili da mjere koje se poduzimaju trebaju biti još strože i još konkretnije tako da će, najavio je, Stožer Civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije sutra predložiti tri ključne odluke.

“Prva od njih je zatvaranje svih kafića i radnji koje su vezane uz neposredan kontakt ljudi, od frizerskih salona, salona za manikuru i pedikuru, na sljedećih 14 dana. Nadalje, da se zatvore sve vanjske tržnice, osim onih koje na štandovima prodaju hranu, i da se ograniči radno vrijeme trgovina koje se bave prodajom namirnica od 8 do 18 sati, strogo se pridržavajući pravila koji je izdao nacionalni Stožer”, pojasnio je Kolar.

S večerašnjeg sastanka poslana je preporuka svim jedinicama lokalne samouprave da se zatvore sve ustanove koje su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

“Vrtići su već zatvoreni, iako nismo zadovoljniji s odlukom nacionalnog Stožera koja kaže da oni koji nemaju kuda s djecom da se organiziraju dežurstva, pa sad imamo vrtića gdje je došlo četvero djece”, rekao je Kolar dodajući da se ta djeca trebaju zbrinuti na drugačiji način.

Sjednica Stožera Krapinsko-zagorske županije održat će se u utorak u jutarnjim satima nakon čega će se spomenute odluke poslati nacionalnom Stožeru na potvrdu.

Inače, po riječima Kolara, na području Krapinsko-zagorske županije u ovom trenutku 273 osobe su u samoizolaciji te dvije osobe u karanteni.

“Tu je i 21 osoba koja je prošla kroz izolaciju Opće bolnice Zabok i za sada imamo 17 uzoraka koji su negativni. Za četvero osoba koje se trenutno nalaze u bolnici čekamo rezultate analize” – završio je Kolar.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina