22. studenoga 1991. Zločini srpske vojske – ubijanja nemoćnih staraca u Dabru

Foto: snimka zaslona

Pokolji nad Hrvatima trajali su svakog dana od ljeta 1991. godine sve d Sarajevskog primirja. I nije srpska vojska ubijala samo kada je osvojila neko selo, već i tamo gdje je živjelo vrlo malo Hrvata, većinom staraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dabar, mješovito selo u kojemu je u nezamislivo teškim uvjetima okupaciju preživjelo 11 Hrvata, a ubijeno je 15 civila. Već 21. listopada 1991. ubijeno je osam civila, a ostatak mjesec dana kasnije. Dana 22. studenog 1991. odvedeno, mučeno i ubijeno na osobito okrutan način sedam civila.

Ekshumirani su 4. travnja 1992., a na Zavodu za sudsku medicinu Rijeka nalaz obdukcije (i skrnavljenje žrtava) okvalificiran je kao najdrastičniji oblik ratnog zločina nad civilima.

Jednoj ženi (64) nakon “Oluje” nađene su kosti jedne noge i torbica, starici (77) nakon “Oluje” nađeno je tijelo bez glave u spaljenoj štali kod blaga, jednoj ženi (57) odsječena je glava kraj cisterne, jedna žena (70) zaklana je u Vrhovinama, piše hkv.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.