(Ne)opravdana ljutnja Slavena Bilića nakon novog poraza?

epa08834928 Manager Slaven Bilic of West Bromwich reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Bromwich Albion in Manchester, Britain, 21 November 2020. EPA/Cath Ivill / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, doživjeli su još jedan poraz. Naime, u 9. kolu engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu svladao West Bromwich Albion 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Bruno Fernandes (56-11m) iz spornog jedanaesterca, koji je ponavljan, a sam kazneni udarac dosuđen je nakon što je lopta pogodila u ruku Ajayija. Reagirao je VAR, a nakon što je golman uspio obraniti prvi udarac portugalskog igrača sudac ga je ponovio jer se Johnstone navodno pomaknuo s linije gola prije udarca. Naravno, iz drugog pokušaja Fernandes je uspio zabiti gol. Da nije možda bi sudac ponavljao jedanaesterac još i sada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute prije jedanaesterca za United sudac je sudio kazneni udarac za Bilićevu momčad zbog prekršaja upravo Fernandesa u svom kaznenom prostoru, međutim, i tu se umiješao VAR, koji ponovno, uvjetno rečeno, nije bio na strani Bilića i njegovog WBA, koji je ovim porazom ostao u zoni ispadanja na 18. mjestu s tek tri osvojena boda.

Slaven Bilić, dakako, nije bio zadovoljan suđenjem, štoviše, bio je vrlo, vrlo ljut. Nije se bivši hrvatski izbornik smirio ni pred kamerama. S jedne strane posve razumljivo, bio je blizu protiv velikog favorita, koji je ipak igrao daleko bolje.

”Šteta, igrali smo dobro. Imali smo nekoliko prilika za gol. Bili smo u utakmici. Rekao sam momcima da sam razočaran jer smo zaslužili nešto više iz ove utakmice”, rekao je Slaven Bilić te se zapravo osvrnuo na spornu situaciju kada je poništen jedanaesterac za WBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam razočaran tom odlukom. Osjećao sam se kao da smo “mali West Brom “. Sve ključne odluke dosuđene su protiv nas. Tu sam snimku pogledao više puta i očigledno je da je bio penal. Ne razumijem zašto je sudac promijenio odluku.”

Glede jedanaesterca za Manchester United… Bilić je, između ostaloga, kazao.

”Bila je to čista ruka, nažalost, bila je to nesreća, ali penal je čist. Međutim, prije toga je bio čisti faul na Conoru Gallagheru. Umjesto 1:0 za nas, Bilo je 1:0 za njih. Nevjerojatno. Kada igrate protiv Manchester Uniteda u gostima to je ogromna razlika. “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.