53. Vinkovačke jeseni: Najboljim proglašen KUD “Slavko Janković” iz Šiškovaca

Foto: vinkovackejeseni.hr

Najboljom folklornom skupinom petodnevne Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije koja se održavala u sklopu 53. Vinkovačkih jeseni, a završila je u srijedu navečer, proglašen je KUD “Slavko Janković” iz Šiškovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošnju, govor, pjesmu, plesove i običaje na Smotri folklora Vukovarsko-srijemske županije predstavilo je 50 vukovarsko-srijemskih KUD-ova i folklornih skupina čije je nastupe pratio ocjenjivački sud u kojem su se nalazili etnologinja Ljubica Gligorević, tamburaš Marinko Blažinkov i folkloristi Danijel Šota i Ivan Zlatunjić.

Najbolja folklorna društva s Smotre folklora stječe pravo predstavljati Vukovarsko-srijesmku županiju na smotrama folklora diljem Hrvatske i inzemstva.

Odlukom Ocjenjivačkog suda drugo mjesto pripalo je KUD-u “Seljačka sloga” iz Bogdanovaca, dok je treće HSKPD “Seljačka sloga” iz Nuštra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija tradicijske kulture 53. Vinkovačke jeseni održava se od 7. do 16. rujna pod geslom “Pregršt istine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.