Andrej Grozdanov – glazbenik koji se cijeli život bavi duhovnom glazbom – izdao božićni solo album akustičnih pjesama

Foto: Andrej Grozdanov/facebook

Na duhovnoj glazbenoj sceni mnogo puta se pojavljuje ime jednog riječkog glazbenika, gitarista Andreja Grozdanova. Ne samo da je u pratnji poznatih pjevačima i glazbenicima, nego uspješno radi i kao solist. Andrej je još kao dijete pokazivao interes za glazbu, osobito klavir koji je već s tri godine privatno učio, no kako je došao u teen godine, tako je uz klavir dodao još jedan instrument bez kojeg danas ne može živjeti, a to je gitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuci instrumenta su ga se dojmili, te je uskoro nakon toga počeo svirati i električnu gitaru. Kao mladić u 20-toj godini okušao se na audiciji na jednoj od najvećih škola za suvremenu glazbu “Guitar Institute of Technology (GIT), Musicians Institute (MI)” koja je još tada bila smještena u Londonu. Tamo je Andrej diplomirao na “Platinum diploma”. O toj školi ima samo riječi hvale, osobito zbog toga što je taj institut izrodio mnoge poznate glazbenike, kao što su Jennifer Batten, Sting, Keb’ Mo, Red Hot Chilli Peppers, George Michael, Michael Jackson i drugi. Tamo je Andrej, kako kaže, učio samo od najboljih, a mentor mu je bio engleski virtuoz gitare Pete Langman, također i dugogodišnji kolumnista magazina Guitar Player.

Andrej Grozdanov može se pohvaliti da je imao čast učiti ritam od Bernarda Purdie-a i Thomas Lang-a, jednih od poznatih svjetskih bubnjara. Poslije školovanju u Londonu, Andrej se vratio u domovinu i upisao studij teologije i filozofije, gdje je stekao naziv diplomirani teolog.

Glazbom se aktivno bavi, a to dokazuju brojne suradnje s poznatim grupama i glazbenicima, a kako se suvremena kršćanska glazba sve više razvija i raste, surađivao je i s GRAMMY dobitnicima Paulom Balocheom, Michaelom W. Smithom, Hillsongom, Mattom Redmanom, Martinom Smithom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dugo godina sam isključivo u duhovnoj glazbi i imam bogata nacionalna i internacionalna iskustva. Imam oko 120 nastupa godišnje, ali najviše u inozemstvu, a sa svojim Acoustic songs if faith albumom u velikim crkvama Europe”, pohvalio se Grozdanov u razgovoru za Narod.hr, koji osim nastupa u inozemstvu, sudjeluje i na koncertima u Hrvatskoj, a to su Kamenita vrata, Progledaj srcem, a pratnja je Alanu Hržici, Ivani i Mariji Husar, Nini Badrić, Božjoj pobjedi.

Grozdanov radi s najpoznatijim gospel zborom u Europi; London Community Gospel Choir koji ponekad znaju pratiti i Gibonnija na velikim koncertima. Osim toga, Andrej je izdao i novi Božićni album pod nazivom “ANDREJ GROZDANOV & FRIENDS – AN ACOUSTIC CHRISTMAS”(Bono Records).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album se bazira na poznatim, tradicionalnim, božićnim pjesmama i to sve samo instrumentalno, a glazbeni gosti na albumu su Phil Keaggy, Vlatko Stefanovski, Zoran Majstorović, Martin Moro i John Stowell.

Zainteresirani će ga moći pronaći i na policama knjižare Verbum u većim hrvatskim gradovima.

Foto: Bono Records

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.