Site icon narod.hr

Andrej Grozdanov uoči koncerta za Narod.hr: ‘Lisinski će na trenutak postati mjesto slavljenja Gospodina’

Foto: Andrej Grozdanov/facebook

U ponedjeljak, 10. veljače u 19 sati u KD Lisinski u Zagrebu održat će se koncert “Worship in Lisinski”. Na koncertu će nastupiti najpoznatiji izvođači suvremene kršćanske glazbe u Engleskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj koji ovim koncertom prvi puta zajedno nastupaju i najavljuju veliki koncertni događaj 18. srpnja 2020. godine na najmodernijem stadionu u Europi: Puškaš Stadium Budimpešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči koncerta razgovarali smo s Andrejem Grozdanovom, jednim od izvođača.

Narod.hr: Idući tjedan, 10. veljače, nastupate u KD Lisinski na koncertu naslovljenom “Worship in Lisinski”. Što za vas znači ovaj nastup u Lisinskom?

Andrej Grozdanov: Već dugi niz godina surađujem s inozemnim i domaćim kršćanskim glazbenicima, i ovaj trenutak u kojem se zajedno nalazimo na istoj pozornici slaviti istog Gospodina je nevjerojatan događaj, kako glazbeno tako i duhovno. Definitivno je ovo korak više od dosadašnjeg rada i nakon više od 20 snimljenih albuma kršćanske glazbe i nakon sviranja na najvećim događajima u Hrvatskoj i inozemstvu nemam više riječi za preporučiti ovaj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO, FOTO) Andrej Grozdanov za Narod.hr o nominaciji za Porina: ‘Posebna čast mi je nominacija uz najveća imena kršćanske glazbe’

 

> (FOTO, VIDEO) Petar Buljan za Narod.hr o nominaciji Božje pobjede za Porin: ‘Adoramus Te je glazbeno i produkcijski najzreliji album naše slavljeničke službe’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Petar Buljan iz ‘Božje pobjede’: Slavljenje Boga glazbom služba je unutar naše zajednice

> (VIDEO) Božja pobjeda: Kratka poduka o slavljenju – uoči Večeri slavljenja u petak, 25.10.

> Sastav Emanuel dobitnik Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Možete li nam predstaviti i ostale izvođače koji nastupaju uz vas?

Andrej Grozdanov: Svakako, dolaze najpoznatiji Worship leaderi ili voditelji slavljenja iz Engleske, Hrvatske i Mađarske, po čemu je ovo uistinu jedinstven događaj. Martin Smith je nekadašnji frontman grupe Delirious?. Njegova možda najpoznatija pjesma u Hrvatskoj je Divan si, on je toliko utjecao na svjetsku kršćansku glazbu da nema važnije osobe koja nije referirala upravo Martina kao početak svog djelovanja. Brooke Ligertwood iz Hillsonga koja je napisala Hosanu, Kako divno je ime to i mnoge druge pjesme u zadnjem intervjuu je navela Martina Smitha kao onoga koji joj je otkrio ljepotu slavljenja, to su isto napravili i Jesus Culture i mnogi drugi u svojim izjavama. Prije Martina u Engleskoj je djelovao Noel Richards koji također dolazi. On je napisao pjesme Nebo navješta (All Heaven Decleres) i Mi želimo uzdić’ Isusa koje se rado pjevaju kod nas i prvi je UK glazbenik koji je napunio Wembley stadion s 70.000 štovatelja Isusa Krista. Veliki pionir kršćanske glazbe koji je bio mentor i Martinu Smithu i Mattu Redmanu. Hrvatsku predstavljaju Petar Buljan i Emanuel koji su upravo i snimili pjesmu Divan si Martina Smitha, a drago mi je da se i ovaj puta s njima pridružujem. Mađarsku će s pjesmom-dvije predstaviti njihov najpoznatiji voditelj slavljenja Pinter Bela.

Narod.hr: Kojim riječima biste pozvali publiku da dođe na ovaj koncert?

Andrej Grozdanov: U zadnje vrijeme vidimo veliki interes za duhovnu glazbu, a ovo će biti jedinstvena večer, u hramu kulture Dvorani Lisinski i to internacionalna večer slavljenja na kojoj ćemo predstaviti i možda najveće okupljanje vjernika u ovom dijelu Europe, u 7. mjesecu u Budimpešti kada će na novoizgrađenom stadionu za Europsko nogometno prvenstvo prvi događaj biti upravo Večer slavljenja s Chrisom Tomlinom, Michael W. Smithom, Matt Maherom, Martinom Smithom i mnogim drugima. Lisinski će na trenutak postati mjesto slavljenja Gospodina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version